Buna ziua,
Prietenul meu are de executat 1 an si 2 luni si deocamdata se afla in primele 21 de zile de carantina(asa am inteles ca se numesc) dar am fost informata ca este posibil ca apoi sa fie transferat la alt penitenciar in alt oras,desi el si-ar dori sa execute tot in judetul din care este.Am inteles ca de la Bucuresti vine hotararea si as vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate sa fie mutat tot in judet,nu in alta parte.Va multumesc
regimul de detentie se stabileste dupa perioada de detentie !
exista 4 tipuri de regimuri
1.deschis : pt pers cu condamnare de cel mult 1 an
2.semideschis: pentru pers cu condamnare de cel mult 5 ani
3. inchis : nu stiu exact aici incadrarea
4. maxima siguranta: la fel nu stiu incadrarea
pe regimuri de executare:
regimul deschis pentru cei condamnati la pedeapsa inchisorii ce nu depaseste 1 an.
regimul semideschis -de la 1 an pana la 5 ani.
regimul inchis de la 5 ani la 15 ani.
regimul de maxima siguranta -peste 15 ani precum si celor condamnati pe viata.
aici mai putem vorbi si de natura infractiunii comise ,daca e condamnat sau nu,daca este cunoscut cu grad de risc din pedepsele anterioare,etc.
in perioada de observare -carantinare cea de 21 zile de la depunerea in penitenciar ,i se face o evaluare care va fi luata in discutie la stabilirea regimului de executare.
cel putin asa spune legea.
oricum pana la expirarea pedepsei poate sta in camera cu fel de fel de infractori deoarece majoritatea cand ajung aproape de comisia de liberare sunt la regim semideschis sau deschis.
Buna ziua,
Sotul meu se afla in prezent inchis in Slovenia avand de executat o pedeapsa de 2 ani si 6 luni.
Este pentru prima data intr-o astfel de situatie,pentru prima data intr-o inchisoare si doreste sa se transfere in Romania sa execute restul din pedeapsa aici.Se afla inchis de 8 luni,executate in Slovenia.
Din cate am inteles,in Slovenia aproape orice detinut are dreptul la eliberare conditionata la 1/2 din pedeapsa.Intrebarea mea ar fi urmatoarea:daca se transfera in Romania dereptul la el.conditionata la jumatate mai este valabil sau aici se schimba totul?
Din cate am inteles in Romania se "merge" cu 8 luni la an si daca mai si muncesti se mai reduc niste zile.Este adevarat?Din 2 ani si 6 luni cam cat credeti ca ar avea de executat in Romania avand in vedere faptul ca are deja 8 luni executate.
Va multumesc anticipat pentru timpul dvs!
cumnatul meu este la deva si mama lui e la cluj. cum se procedeaza ca sa-l transferam la bistrita? mamei lui ii e aproape imposibil sa mearga la el pana acolo. cum sa trimit cererea de transfer? se poate si pe internet si unde anume? verifica cineva locatia unde trimit cererea pe net? multumesc mult!
Transfer detinut
vdeny
buna ziua,
in august sotul a facut o cerere de transfer cand era detinut intr-un penitenciar, din Romania. Dupa o saptamana el a fost transferat catre un alt ... (vezi toată discuția)