avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De pot afla ca un imobil nu are asupra lui sarcini?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De pot afla ca un imobil nu are asupra lui sarcini?

Buna ziua! As dori sa stiu daca in afara de extrasul de carte funciara si intabulare mai exista vreo metoda in a afla daca asupra unui imobil exista sarcini, ipoteci, lucruri de genul acesta. Momentan am auzit ca doar la intabulare se fac mentiunile referitor la chestiunile amintite.
Este vorba despre un alt fel de sarcini, la actele cu titlu gratuit (donatia cu sarcina, legatul cu sarcia), dar si (unele dintre) acestea pot fi notate in cartea funciara, de exemplu.

V-am dat suficiente exemple de sarcini in primul meu raspuns la intrebarea dv.: ipotecă, obligatia de intretinere, privilegiu, sulta, comandament, sechestru asigurator... la care se adaugă interdicţiile (de înstrăinare, de grevare cu alte sarcini etc.) - tot acolo se notează, impreuna cu dezmembramintele dreptului de proprietate (uzufruct, uz, abitatie), promisiunile de vanzare-cumparare, litigiile si servitutile de orice fel, daca exista.

Dacă doriţi, vi le pot explica pe fiecare în parte... dar numai dacă este necesar, să nu facem teorie degeaba.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
Biroul Notarial Ionascu Nicolae, Notar
Dar cam ce acte trebuie prezentate si in ce conditii pentru obtinerea unui certificat de sarcini... Pe internet am gasit mai multe variante: Cerere+certificat fiscal+timbre, iar in alte parti doar o cerere tip si o copie dupa actul de proprietate erau suficiente!

Si in plus daca avem un certificat de sarcini in prezent detine mentiuni privitoare la sarcini mai vechi dar care nu mai exista? Mai precis pot obtine acum si situatia sarcinilor pentru o perioada din trecut ?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
Iulian81, utilizator
Cred ca, pentru a va putea lamuri, cel mai bine ar fi sa ne expuneti speta. Daca aveti nevoie pentru intocmirea unui raport de evaluare (banuiala meaB-) ) nu va mai bateti capul cu sarcinile care au fost candva. Va intereseaza doar momentul prezent, cand intocmiti acest raport. In cazul acesta cereti beneficiarului raportului sa va prezinte un extras CF actual in care vedeti daca exista sau nu sarcini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie juridica imobil vechi neintabulat Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Unde este inregistratata situatia juridica a unor terenuri sau case mai vechi ce nu au beneficiat de intabulare? M-ar interesa daca nu au asupra lor ... (vezi toată discuția)
Carte funciara si cadastru apartament cumparat in 1991 DoamnaIlenus DoamnaIlenus Buna ziua, In anul 1991, parintii mei au cumparat un apartament de la ICRAL. Anul acesta, dorind sa-l vanda, au inceput demersurile pentru a face cadastrul. ... (vezi toată discuția)
O cerere catre cartea funciara ContSters40598 ContSters40598 Am o problema: o persoana care a fost plecata din tara cativa ani , cand s-a intors a constatat ca apartamentul sau a fost vandut! Aceasta persoana nu a ... (vezi toată discuția)