avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cati cenzori poate avea o asociatie de proprietari???
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cati cenzori poate avea o asociatie de proprietari???

buna ziua tuturor.
in L 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari la art. 21 alin.1este prevazut : La adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari, proprietarii vor alege, dintre cei prezenti, un comitet executiv, format din presedintele asociatiei de proprietari si un cenzor sau o comisie de cenzori .....

intrebare: care este legea care prevede numarul maxim de cenzori in cazul asociatiilor de proprietari?

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:11, 21 Aprilie 2011
:offtopic:
Sa plecam de la cateva date concrete:
Pe chitantele eliberate de casierul asociatiei trebuie sa apara codul fiscal cea ce arata ca avem de a face cu o asociatie de proprietari.
Altfel sunteti asociatie de locatari...
Pentru a intra in posesia statutului faceti o cerere scrisa transmisa prin posta cu confirmare de primire.
In cazul unui raspuns negativ va puteti adresa biroului de pe langa primarie care se ocupa de asociatiile de proprietari.
Mai aveti posibilitatea de a cere instantei sa oblige presedintele asociatiei sa va puna la dispozitie documentele constitutive ale asociatiei.

La ultima intrebare: puteti cere administratorului sa va dea fisa apartamentului dvs. pe anul 2010... Daca sunteti refuzata ii solicitati inscris cu confirmare de primire pentru a evita discutiile neprincipiale la predarea solicitarii.
@stelutamaria
Legea este 230/2007 si HG 1588/2007 cu normele de aplicare a legii, dupa cum vi s-a spus in acest topic si presupun ca stiati si dv.
De asemenea am observat ca stiti de fapt raspunsul la intrebarile dv.
Inteleg ca aveti o singura nemultumire, anume ca in comisia de cenzori din care faceti parte, unul ia bani, ceilalti, printre care si dv., nu.

Daca comisia de cenzori ar functiona ideal, atunci ar insemna ca toti membrii comisiei sa se stranga intr-un loc, sa verifice fiecare cate ceva, adica sa faca munca in comun si sa semneze toti listele de intretinere si alte documente. In acest caz, normal ca toti 3 ar trebui sa fie remunerati. Ar avea pretentia si probabil i-ar face si pe ceilalti sa aprobe aceasta plata pentru munca depusa si pentru raspundere.
Dar....de fapt munca o face unul singur si inteleg ca acesta nu vrea sa dea din "osciorul" lui altuia. Probabil ca el verifica, el semneaza si ca atare el raspunde.
Dv. nu veti fi trasa la raspundere deoarece nu aveti semnatura pusa pe nimic.
Poate participati la niste sedinte de comitet, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fiti si remunerata, asa cum nici ceilalti membri ai comitetului executiv nu sunt remunerati.
Remunerarea inseamna rasplata pentru o munca depusa si pentru raspundere asumata. Indeobste se remunereaza acei membri ai comitetului executiv sau ai comisiei de cenzori care au niste sarcini si o activitate concreta. Ceilalti sunt voluntari, dar nici nu-i trage nimeni la raspundere.
stelutamaria a scris:

dati-mi si mi niste sfaturi eu ce ar trebui sa fac? doar prezenta la sedinte nu ma intereseaza dar sunt singura de unde sa incep si unde sa pun punct????

Poate nu am citit cu destula atentie, dar eu nu am inteles ce calitate aveti dv in conducerea asociatiei. Sunteti membru in comitet sau in comisia de cenzori?
Incepeti oricum prin studierea legii 230/2007 si HG 1588/2007.
Puneti aici pe forum o intrebare concreta, solicitand sa gasim solutia impreuna.
De exemplu, daca dumneavoastra stiti ca nu sunteti constituiti in asociatie de proprietari si functionati, cumva, tot ca asociatie de locatari, vom discuta cum sa va infiintati aceasta asociatie.
Daca sunteti constituiti in asociatie de proprietari si vreti sa actualizati statutul, o sa discutam si va indrumam sa redactati un statul si sa-l prezentati comitetului executiv. Comitetul o sa-l mai discute, o sa-l mai modifice si o sa-l prezentati in prima adunare generala.
Si asa mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv dan61 dan61 Buna ziua,as dori sa-mi spuneti cine face parte din comitetul executiv, care sunt membrii care-l formeaza? (vezi toată discuția)
Componenta comitetului executiv 6655 6655 Legea 230 / 2007 , art. 21 este neclara in ceea ce priveste componenta Comitetului executiv al Asociatiei. Se poate o explicatie a componentei acestuia ? (vezi toată discuția)