Buna ziua, as avea o intrebare : eu am depus la parchet o plangere penala (art. 222 cpp), pe 30.03.2011 a fost judecarea pe fond, martorii mei nu au fost audiati dar martorii acuzatului au fost ascultati dar ei au devenit intimati. L-am intrebat pe avocatul meu si el mi-a raspuns " Martorii propusi nu sunt citati in procedura plangerii prealabile intrucat in aceasta procedura nu permite audierea de martorii." Mentin ca eu am facut o plangere penala nu una prealabila. Poate cineva sa mi spuna daca este adevarata aceasta afirmatie si de ce plangerea penala s-a transformat in prealabila in prima instanta? Avocatul are dreptul, fara sa ma instiinteze, sa schimbe procedura?
Multumesc pt raspunsul Dvs. As vrea sa va explic cauza. Eu am facut o plangere penala (art. 222 C. proc. pen), politia a facut o propunere procurorului prin care a invocat prescriptia art. 10 (g) C. proc. pen. Primul procuror a invocat si el prescriptia, Avocatul meu a criticat faptul ca organele de urmarire penala nu au lucrat pentru aflarea adevarului si ca nu au avut un rol activ si a depus plangere la prima instanta. Eu nu am primit hotararea dar am vazut pe internet caaceasta a fost respinsa si ca sentinta este definitiva. Referitor la plangerea prealabila am aflat de la avocatul meu, ca in procedura acesteia martorii alesi de mine nu sunt ascultati. Ceea ce nu inteleg este cum s-a ajuns de la plangerea penala la cea prealabila stiind ca infractiunile pentru care am depus plangere nu fac parte din cele care necesita o plangere prealabila.
Va multumesc.
In primul rand trebuia sa faceti dovada cu probe a datei la care ati luat cunostinta de rezolutia procurorului pentru a putea dovedi ca sunteti in termen pentru a formula plangerea impotriva actelor emise de procuror.
Am facut plangere impotriva rezolutiei procurorului in termenul prevazut adica cel de 20 zile, am facut plangerea la judecatorie in prima instanta, pe 30 mars a fost data decizia : respinge plangerea, hotarare definitiva. As vrea sa stiu daca la aceasta decizie se poate face apel in fata tribunalului? Spuneti mi daca in prima instanta, cand exista o plangere prealabila, nu se asculta martorii propusi, vedeti ce am scris in mesajul initial.
Nu aceasta hotarare nu mai pote fi atacata,ea ramanand definitiva conform prevederilor art.278 ind.1 c.pr.pen,astfel cum a fost acesta modificat(la al.10) prin Legea nr.202/2010(art.XVIII/39).
Nu mai exista cai de atac.
Dl. r. gabi multumesc mult pentru raspunsul Dvs. Deci trebuie facuta o cerere la CEDO? Dar daca am elemente noi la acest dosar pot sa redeschid dosarul penal?
Plangere penala
gabi40bv
Buna ziua,
Ce inseamna \\"plangere penala\\", ce presupune ea, care sunt pasii ce trebuie urmati pt a face un astfel de demers, in ce conditii poate fi depusa ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati
comar
Am si eu o intrebare care ma poate ajuta va rog frumos.
Seful meu vrea sa cheme in judecata pe niste angajati de ai lui pt calomnie, amenintare, marturie ... (vezi toată discuția)
Amenintare
Sandy11
Buna ziua am colaborat cu politia si cu ajutorul meu au inchis 2 traficati de droguri care dupa o luna au iesit.
Am primit amenintari de la prietenii acestora ... (vezi toată discuția)