avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... procedura plangerii prealabile
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

procedura plangerii prealabile

Buna ziua, as avea o intrebare : eu am depus la parchet o plangere penala (art. 222 cpp), pe 30.03.2011 a fost judecarea pe fond, martorii mei nu au fost audiati dar martorii acuzatului au fost ascultati dar ei au devenit intimati. L-am intrebat pe avocatul meu si el mi-a raspuns " Martorii propusi nu sunt citati in procedura plangerii prealabile intrucat in aceasta procedura nu permite audierea de martorii." Mentin ca eu am facut o plangere penala nu una prealabila. Poate cineva sa mi spuna daca este adevarata aceasta afirmatie si de ce plangerea penala s-a transformat in prealabila in prima instanta? Avocatul are dreptul, fara sa ma instiinteze, sa schimbe procedura?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: tobescu , utilizator 01:05, 5 Aprilie 2011
Este dreptul dvs sa va asumati sau sa luati orice atitudine procesuala doriti.
La care dosar va referiti ca ati dori sa il redeschideti ?
#-o
N-am inteles nimic... Ce martori nu pot sa fie ascultati?? ce procedura speciala??
DPMDV plangerea prealabila este o conditie necesara pt inceperea UP si punerea in miscare a actiunii penale. NU exista (sau nu stiu sa existe) proceduri speciale pt infractiunile ce se sanctioneaza la plangerea prealabila.
Stimate domn r.gabi, as vrea sa redeschid acest dosar penal pentru ca am inscrisuri noi pe care organele de cercetare nu le-au cunoscut. La ce va referiti cand spuneti "Este dreptul dvs sa va asumati sau sa luati orice atitudine procesuala doriti"? Ce se mai poate face decat de mers la CEDO? Cred ca nu exista nici o posibilitate de recurs in fata Curtii de casatie,nu?

Multumesc
Domnule dorians, cand s-a depus plangerea impotriva rezolutiei procurorului, la Judecatorie, l-am intrebat de ce nu au fost citati martorii mei, eu sunt partea vatamata. La asta am avut raspunsul urmator :
Martorii (NB propusi de mine la Parchet) nu sunt citati in procedura plangerii prealabile intrucat in aceasta procedura nu permite audierea de martorii."
Este adevarat sau nu ca in aceasta procedura nu se permite audierea martorilor?

Multumesc
Ma refeream la caile de atac pe care considerati dvs ca trebuie sa le urmati,(inclusiv sesizarea CEDO).

Alte discuții în legătură

Plangere penala gabi40bv gabi40bv Buna ziua, Ce inseamna \\"plangere penala\\", ce presupune ea, care sunt pasii ce trebuie urmati pt a face un astfel de demers, in ce conditii poate fi depusa ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati comar comar Am si eu o intrebare care ma poate ajuta va rog frumos. Seful meu vrea sa cheme in judecata pe niste angajati de ai lui pt calomnie, amenintare, marturie ... (vezi toată discuția)
Amenintare Sandy11 Sandy11 Buna ziua am colaborat cu politia si cu ajutorul meu au inchis 2 traficati de droguri care dupa o luna au iesit. Am primit amenintari de la prietenii acestora ... (vezi toată discuția)