avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recurs la hotararea de divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recurs la hotararea de divort cu minori

Buna ziua. Am divortat impreuna cu sotul meu de comun acord, iar fetita i-a fost incredintata lui, tot de comun acord, pentru ca eu sa-mi platesc ratele la banci, desi creditele au fost facute in perioada casatoriei - dar el nu a semnat pt ele. Comunicarea hotararii de divort a fost facuta in 9 martie 2011. Am inteles ca pot face recurs in 30 de zile de la comunicare.
Nu mai vreau sa divortez, deoarece vine al doilea copil conceput in timpul casatoriei pe care sotul meu nu vrea sa il recunoasca, deoarece motiveaza ca nu mai vrea un alt copil. Am divortat in 19 ianuarie 2011 iar sarcina are 20 de saptamani. Nu am stiut ca sunt gravida pana nu a miscat copilul, din motive medicale. Mentionez ca fetita mea abia asteapta sa i se nasca surioara.
Ce se poate face in acest caz? As dori sa fac recurs la divort.
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
dora1971, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionelushh , utilizator 21:30, 9 Februarie 2012
1.Copilul nascut dupa desfacerea casatoriei are ca tata pe fostul sot al mamei, daca a fost conceput in timpul casatoriei si nasterea are loc inainte ca mama sa fi intr-o noua casatorie-art.53.al.2 c.fam.
Daca sarcina dvs. are 20 de saptamani, copilul este conceput in timpul casatoriei si va avea ca tata prin efectul legii pe fostul sot, deci nu aveti nevoie de nici o actiune de stabilire paternitate, aspect aratat deja de mine mai sus in raspunsul anterior.

2.Fostul dvs.sot are la indemana prosibilitatea formularii unei actiuni in tagaduirea paternitatii, dupa ce evident copilul dvs. se va naste, insa in privinta obtinerii acelei sume, nici o sansa.

3.In privinta actiunii de reincredintare, aceasta nu o puteti promova in nici un caz acum.
Dupa de ce hotararea va ramane definitiva si irevocabila si dupa trecerea unui interval de cateva luni, puteti formula o astfel de actiune.
Introducerea imediat a unei astfel de actiuni va fi respinsa, pentru ca nu veti putea dovedi care sunt imprejurarile care s-au schimbat, fata de momentul in care instanta a luat o astfel de hotarare.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va multumesc mult pentru raspuns. Am vorbit si eu cu avocata mea care mi-a dat acelasi raspuns ca d-voastra ca vrea sa ma intimideze. Dansa zice sa il lasam sa faca ce vrea iar noi putem introduce actiune separata pentru reincredintarea fetitei iar pentru recunoasterea paternitatii sa facem in momentul in care se naste cel de al doilea copil.
Eu sunt curioasa daca avocata lui l-a sfatuit sa faca acest lucru pentru ca este o femeie cu picioarele pe pamant si din cate stiu eu, i-a comunicat ca pot sa il dau in judecata in numele copilului.
Decat sa va plateasca avortul cu 100.000 E, mai bine i-ar folosi pentru copii!
Din pacate sunt persoane fara suflet care traiesc din placerea de a face rau.
Pacat ca acestor persoane Dumnezeu le ofera aceste daruri minunate: copiii!
Multa bafta si o sarcina usoara!
Multumesc pentru incurajari. Am uitat sa va spun ca mi-a deschis corespondenta -toate scrisorile de la banci unde am credite facute pe perioada casatoriei, pe care eu trebuie sa le platesc "tu le-ai facut, tu le platesti". Aceste scrisori vrea sa le scaneze si sa le depuna la dosar. Mi-e imi spunea doar ca ti-a venit scrisoare de la banca si cand ii ceream scrisoarea zicea ca a aruncat-o.
Eu ce trebuie sa fac acum?
In privinta stabilirii paternitatii, repet a treia oara, pentru ca am senzatia ca fie datele dvs. nu sunt corecte , ori va aflati dvs. in eroare.
Datele expuse de dvs. sunt acestea:
-sentinta divort pronuntata in data de 09.03.2011-daca a fost un divort prin acord-sentinta este definitiva si irevocabila de la data pronuntarii in ceea ce priveste divortul,
-afirmati ca sarcina este de 20 de saptamani, ceea ce inseamna ca data aproximativa de conceptie se situeaza in urma cu 5 luni, adica inainte cu mult de data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii in ceea ce priveste divortul, deci copil conceput in timpul casatoriei.
Astfel conform art 53 al. 2 al carui text l-am redat mai sus, in certificatul de nastere al minorului va figura fostul sot.

Alte discuții în legătură

Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)
Inregistrare nou nascuti RGS RGS Am fost azi la Sect 1 - Stare Civila sa inregistrez fetita. Eu am fost casatorita si am divortat anul trecut. Cererea a fost depusa in data de 24 Iulie 2009, ... (vezi toată discuția)
Am și eu o intrebare - certificatul de naștere și tatăl biologic Serffgvg Serffgvg Buna seara am și eu o intrebare cum e posibil ca fostul meu soț să fie tată la fetița mea daca eu am divorțat de un an și o luna de el și noi nu mai ... (vezi toată discuția)