avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... DOSAR CADASTRU
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

DOSAR CADASTRU

Buna ziua!
Pentru trecerea unei parti de teren proprietate publica din concesiunea unei societati in administrarea alteia, am inteles ca trebuie facuta o "dezmembrare".Terenul initial are numar cadastral si carte funciara deschisa. Mai trebuie platita o firma de cadastru care sa intabuleze, sa inscrie etc.?
Este corect daca s-a apelat la o firma autorizata care a incasat 1900 lei, exclusiv taxe la oficiul de cadastru, pentru efectuarea acestei dezmembrari. Mentionez ca terenul care face obiectul tranzactiei, in suprafata de 2 ha,este teren portuar, fara constructii, fara alte cheltuieli suplimentare...etc.
Se putea apela doar la un notar public?
Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 16:59, 14 Iunie 2008
Sunteti sigur ca este vorba despre domeniul public?
In contractul de concesiune se prevad conditiile in care terenul concesionat poate fi concesionat unei alte societati comerciale. Sincer, nu prea inteleg de ce este nevoie de lucrari cadastrale. Ar trebui sa fie suficient contractul de cedare a concesiunii, incheiat cu acordul proprietarului, adica Statul Roman prin ... (cu cine s-a incheiat concesiunea? Primaria?, Administratia Portuara?)
Asta cu domeniul public tare ma inebuneste: proprietate publica a statului, proprietate privata a statului, ...privata a ministerului,...etc.
Ca sa ma exprim exact:
- este vorba despre un teren ce apartine domeniului public, titular Ministerul Transporturilor, dat in concesiune institutiei X. Institutia Y a solicitat in administrare o particica de 2 ha ( din 20 ha), s-a amis o hotarare de guvern in acest sens....urmand sa se produca predarea- preluarea, intre institutii, si un protocol intre minister si Y. Deci, pentru acea particica, care trebuie dezmembrata cum trebuie procedat din pdv cadastral, carte funciara etc.?
In aceasta situatie, normal ca este necesara dezmembrarea. NU ati precizat de la inceput ca este vorba despre o parte dintr-un corp mai mare. 19 mil este pretul corect pt. 2 ha de teren, nici nu este atat de mare. In zona asta de tara este cam 7 mil de parcela... Eu am avut de platit pentru o suprafata de teren de 1.400 m.p. pe care trebuia sa o imparta expertul in 2 parti egale (cate 700 m.p. fiecare parcela), 14 mil. Asa ca, la 2 ha (20.000 m.p.) nici nu e asa mare onorariul pentru expert.
Pentru acea "particica" care trebuie individualizata si pentru care ati platit deja expertul sa va faca schita de dezmembrare, urmeaza sa se incheie la notar cedarea concesiunii si protocolul si apoi sa se noteze in Cartea Funciara.
Ar trebui sa va explice "ce se intampla" expertul pe care l-ati platit si notarul la care urmeaza sa se incheie actul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de administrare operativa se transfera noului proprietar prin cumparea activelor dutadx dutadx Prin licitatia publica si Contractul de Vanzare-Cumparare din anul 2000, societatea noastra X cumpara “ACTIVUL: SECTIA din localitatea \"Y\" formata ... (vezi toată discuția)
Concesiune terenuri Franken Franken Va salut ! Suntem o institutie publica, mai exact primarie, iar prin Ordinul 541/2010 ni se recomanda sa concesionam pasunea comunala, care face parte din ... (vezi toată discuția)
Parcelare teren georginho25 georginho25 Am un teren de 10000mp in extravilan luat in concesiune si as dori sa stiu unde trebuie sa merg si cat costa sa il parcelez in 6-7 parcele. Va multumesc (vezi toată discuția)