avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Sesizare Curtea Europeana de Justitie
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Sesizare Curtea Europeana de Justitie

Buna ziua,

Am atacat la Curtea Constitutionala un articol de lege si cererea mea a fost respinsa (articolul a fost declarat constitutional) fara sa se analizeze aspectele de neconstitutionalitate pe care le-am ridicat.
As dori sa atac, pentru incalcarea Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, acelasi articol la Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene.
Pot sa fac acest lucru direct ca persoana fizica si daca da care este baza legala?

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
igrozea, utilizator
Cel mai recent răspuns: igrozea , utilizator 20:43, 4 Aprilie 2011
Nu cred ca ar fi posibila oa ctiune la C.E.J. ... exista ceva care se poate face la C.E.J., dar nu stiu daca este psoibil in cazul dvs ...
Actiunea in neindeplinirea obligatiilor - Aceasta actiune permite Curtii de Justitie sa controleze respectarea de catre statele membre a obligatiilor care le revin in virtutea dreptului comunitar. Sesizarea Curtii de Justitie este precedata de o procedura prealabila initiata de Comisie prin care i se da statului membru posibilitatea de a raspunde plangerii indreptate impotriva sa. Daca aceasta procedura nu determina statul membru sa isi indeplineasca obligatiile, poate fi introdusa in fata Curtii de Justitie o actiune pentru incalcarea dreptului comunitar.
Multumesc pentru raspuns, puteti sa-mi spuneti cum pot sa aflu care sunt obligatiile ce revin Romaniei (legiuitor, Curtea Constitutionala) in virtutea dreptului comunitar?
Multumesc,
Ionut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile ce pot fi exercitate la nivelul u.e. rodica_post rodica_post Exercitaţi-vă drepturile -------------------------------------------------------------------------------- Dreptul european acordă drepturi şi ... (vezi toată discuția)
Cjue, carta drepturilor fundamentale a ue si cedo Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Stimati colegi, Un cetătean român (si deci european) poate conform prevederilor Tratatului de la Lisabona sa se adreseze Curtii de Justitie a Uniunii ... (vezi toată discuția)
Curtea de justitie a ununii europene clientY clientY Ma poate ajuta cineva daca as dori deschiderea unui proces pers juridica la institutia sus mentionata? Eventual orice amanunte referitoare ar fi bine ... (vezi toată discuția)