avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident pe trecerea de pietoni - RCA-ul poate plati ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident pe trecerea de pietoni - RCA-ul poate plati daunele?

revin cu noi intrebari, legate de un nefericit eveniment.
un individ a lovit-o pe logodnica mea pe trecerea de pietoni. a lovit-o destul de rau.
in urma accidentului s-a ales cu fractura de tibie si peroneu, fractura de clavicula. a suferit o interventie chirurgicala si i s-a pus o proteza (o tija metalica...). 3 luni va fi imobilizata la pat.
soferul care a lovit-o ma tot cauta, sa ne intelegem. nu are o stare financiara sa-mi plateasca daunele materiale care se ridica la 2000lei pana acum, peste 6000-7000 pana la vindecare (sedinte recuperare, o noua interventie chirurgicala peste 1 an).
cum putem face sa plateasca RCA- ul pagubele.
- eu trebuie sa actionez soferul in instanta sau/si RCA. in avest caz ar fi bine pentru ambele parti, eu mi-as acoperi cheltuielile, iar soferul ar scapa de plata.
va rog sa-mi dati cat mai multe informatii.
specific ca inca n-am scos certificatul medico legal, insa cu siguranta va avea peste 90 zile...
Plangerea o depune prietena dvs. Daca exista intelegere si vinovatul isi asuma raspunderea, propuneti firmei de asigurare sa plateasca prietenei suma la care cadeti de acord .( daunele materiale vor fi dovedita cu facturi, chitante).
nu ar trebui sa depuneti plangere penala,in primul rand politia trebuia sa-i faca dosar penal pentru vatamare corporala mai ales ca accidentul a fost pe trecerea de pietoni,soferul fiind vinovat
1.Societatea asiguratoare poate plati daunele materiale, dovedite si cerute , chiar inainte de a exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
2.Situatia cu privire la daunele morale este diferita.
Este necesara , asadar, introducerea in cauza a societatii asiguratoare , in calitate de asigurator de raspundere civila delictuala ( art.998-999 Cod civ. ) in procesul penal .

Succes.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
daca zilele de ingrijire depasesc 60 de zile,oricum politia ii face dosar penal din oficiu
In aceeasi situatie ma aflu si eu....prietena mea a fost lovita azi pe trecerea de pietoni. Diferenta este ca soferul bause. Ce variante exista ?

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu rani si parasirea locului accidentului andreaszekely andreaszekely Buna ziua, in cursul zilei de ieri, bunica mea in varsta de 75 de ani a fost lovita de o masina cand mergea pe jos catre casa si autorii acestui accident au ... (vezi toată discuția)
Accident rutier din culpa rose2003 rose2003 Sotul meu,sofer pe maxi taxi a accidentat grav o batrana pe trecerea de pietoni....Batrana a suferit numeroase traumatisme insa si-a revenit:inca face ... (vezi toată discuția)
Daune morale accident rutier Allexandru Allexandru am fost victima unui accident rutier,inculpatul avea o alcoolemie de 1,50 in sange,am fost despagubit de firma de asigurari unde avea el RCA si acum el vrea sa ... (vezi toată discuția)