avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice garantia de participare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

garantia de participare

Buna ziua,
In cazul in care o societate nu castiga o licitatie garantia de participare o recupereaza? (banuiesc ca atunci cand o castiga nu se recupereaza) .Multumesc
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 15:52, 5 Aprilie 2011
88 alin. 2 din HG 925/2006 care prevede următoarele: „Garanţia de participare, constituită de ofertanţii a căror ofertă nu a fost stabilită câştigătoare, se returnează de autoritatea contractantă după semnarea contractului de achiziţie publică cu ofertantul/ofertanţii ale cărui/căror oferte au fost desemnate câştigătoare, dar nu mai târziu de 3 zile lucrătoare de la data expirării perioadei de valabilitate a ofertei.”

vedeti si [ link extern ]
Toti ofertantii isi recupereaza garantia de participare si cei declarati necastigatori si ofertantul castigator. Doar in cazul in care se incalca anumite reguli (ex. retragerea ofertei inainte de expirarea perioadei de valabilitate, etc - vezi OUG 34/2006) garantia se pierde

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire garantie in urma participarii la o licitatie crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu urmatorul aspect - daca la o licitatie o societate nu a fost declarata castigatoare - dar a depus si o garantie ... (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate oferta cateldestept cateldestept In cazul unei licitatii mi se cere prelungirea valabilitatii ofertei si garantiei de participare (peste cele 90 zile). 1.Sunt obligata la aceasta? 2.Pot sa ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea achizitionarii caietului de sarcini ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Cunosteti cumva vreo reglementare legala prin care un participant la o licitatie este obligat sa cumpere de la autoritatea contractanta caietul de ... (vezi toată discuția)