avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Atentie!!! Roviniete false!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Atentie!!! Roviniete false!

Buna ziua. Tocmai m-am lovit de o noua problema. Vineri am primit un proces verbal prin care eram instiintati ca una din masinile firmei a fost inregistrata ca a circulat pe autostrada fara a detine rovinieta. Rovinieta exista totusi, dar seria nu figureaza si in baza de date a celor de la drumuri. S-a cumparat rovinieta pe un an dintr-o benzinarie MOL cu bon fiscal si factura, cu toate datele completate ca la carte. Azi au mai venit 3 P-V pt aceeasi masina, de la acelasi punct de supraveghere al traficului dar la intervale de 1-2 zile. Am uitat sa precizez ca erau din 1-9 noiembrie, deci mai urmeaza multe altele si verificand toate masinile am vazut ca avem doua masini cu roviniete cumparate din acelasi loc, in aceeasi zi. Am fost acum la MOL la benzinaria care figureaza pe factura si bon ca le-ar fi emis si sefa punctului de acolo mi-a spus ca nu sunt emise de ei, ca nu sunt prima cu problema asta, ca din acest motiv au avut deja toate controalele posibilie etc. Am rugat-o sa-mi arate rola-martor care ramane in statie ca sa verific si intr-adevar, nu exista numerele de bon pe care le am eu in intervalele de timp specificate. Este un fals. Dumneaei mi-a spus ca cel care ne-a procurat noua rovinietele e vinovat si sa-l tragem pe el la raspundere. Respectiva persoana a fost prinsa cu alte jecmaneli si a fost dat afara anul trecut la scurt timp dupa ce a luat rovinietele cu pricina. Problema este ca eu nu as disculpa MOL-ul de orice vina pentru ca rovinieta pare autentica.Cred ca totusi s-a facut aceasta magarie cu ajutorul cuiva de acolo. Facturile, acum am observat, au acelasi nr. si serie. Ambele. Ce ar trebui sa fac? Sa dau MOL-ul in judecata ?(chiar daca ei ne trimit un raspuns oficial la sesizarea noastra ca nu au emis ei acele bonuri si facturi si nu au vandut rovinietele cu seriile respective), sa fac plangere la politie? sa platesc prima amenda ca sa o platesc la jumatate sau sa nu platesc deloc ?Sumele care se vor aduna din amenzi vor fi colosale (4.500 o amenda plus 3.000 despagubirea pt drumuri care soseste tot pt urmatoarele zile deci cam 15 pe luna X 5 luni X doua masini...) Daca pornesc o actiune in justitie acum are efectul de a suspenda toate amenzile care urmeaza sa soseasca pana la solutionare?
Va doresc zi lipsita de evenimente neplacute
Cel mai recent răspuns: aurora_oprescu2009 , utilizator 13:01, 5 Aprilie 2011
Din punctul meu de vedere o plangere penala indreptata impotriva celui care a emis rovinietele false si in subsidiar a benzinariei cu pricina care este raspunzatoare pentru faptele angajatilor sai este mai mult decat oportuna in situatia prezentata de d-voastra...atata timp cat nu ati cunoscut lipsa de autenticitate a rovinietei si nu ati putut prevedea acest aspect, nu vad de ce ar trebui sa suportati plata amenzilor respective.
O alta solutie ar fi sa faceti o adresa la benzinarie si raspunsul primit sa-l inaintati organului constatator, solicitand anularea proceselor-verbale si pe cale de consecinta a amenzilor primite.
Alta posibilitate ar fi contestarea tuturor proceselor-verbale in instanta in termen de 15 zile de la comunicare, atasand si dovada care va disculpa.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
aurora_oprescu2009, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta platita fara eliberare de bon fiscal betyszasz betyszasz in data de 17.04. 2015 , am intrat la benzinaria Mol sa cumpar rovineta. Niciodata nu am cumparat pana in momentul respectiv. Am spus casierului ca doresc pe ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)
Cum pot demonstra plata unei roviniete? g.mirela g.mirela buna seara. am o mare problema si as fi foarte recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu un sfat. tatal meu a primit zilele trecute o amenda din luna noiembrie ... (vezi toată discuția)