avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie - rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie - rovinieta

Buna seara, va retin si eu cu situatia mea : in data de 31.10.2010 am fost "prins de cititoarele de roviniete in Calugareni-Giurgiu. In data de 31.03.2011 imi este pus in cutia postala un PV la care semneaza si un martor ca nu m-au gasit acasa, prin care sunt instiintat ca sunt bun de plata. Problema este ca am avut rovinieta in termen de valabilitate dar era pe nr. de inmatriculare al fostului proprietar, eu necunoscand ca trebuie sa ii anunt pe cei de la drumuri sa modifice in baza de date cu noul meu nr. Am pastrat bonul, este ilizibil, cotorul rovinietei cu seria pe care este nr, vechi ..si ar mai fi cartea de identitate. Pot sa fac o contestatie? Unde se face? Ce sanse am? .....caci or sa mai vina pana pe 22.12.2010 cand am facut electronica...faceam naveta la bebelus la tara. multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 11:03, 15 Februarie 2012
ORDIN nr. 769 din 1 octombrie 2010 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din România
Art. 2
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, si intră în vigoare la data de 1 octombrie 2010.
ANEXÃ:
NORME METODOLOGICE pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din România
Art. 9
(1) În cazul schimbării numărului de înmatriculare al vehiculului, rovinieta îsi mentine valabilitatea numai în conditiile în care utilizatorul solicită efectuarea modificării în baza de date, în scris, la CNADNR - S.A.
(2) Pentru efectuarea modificării utilizatorul se va prezenta la unul dintre punctele de lucru ale CNADNR - S.A. cu următoarele documente:
a) cerere scrisă, conform formularului-tip care se regăseste pe pagina web a CNADNR -S.A.;
b) cartea de identitate a autovehiculului în copie si originalul acesteia pentru verificarea conformitătii.
(3) Solicitarea se verifică pe loc si, dacă aceasta este justificată, după achitarea de către utilizator a tarifului de modificare a numărului de înmatriculare în baza de date, se efectuează această modificare.
(4) Tariful de modificare a numărului de înmatriculare în baza de date este de 20 lei, fără TVA, pentru fiecare număr modificat.
(5) Odată cu modificarea numărului de înmatriculare, în baza de date se va elibera, prin intermediul SIEGMCR, un document care atestă efectuarea modificării si valabilitatea rovinietei pentru noul număr de înmatriculare, în două exemplare identice, dintre care:
a) unul va fi stampilat de către CNADNR - S.A. si va fi înmânat solicitantului;
b) unul va fi semnat de către solicitant si va rămâne la CNADNR - S.A.
viespiuta a scris:

OG 2/2001 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor actualizata la 25 septembrie 2010
ART. 13
(1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
.........................................................
ART. 14
(1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o luna de la data aplicării sancţiunii.
................................................................

Ce sa inteleg prin "termen de o luna de la data aplicării sancţiunii"?
Data la care a circulat masina si a fost prinsa de camere?
sau
Data la care s-a intocmit Procesul Verbal.
data intocmirii procesului verbal
Multumesc.
Din ce-am inteles, ei au la dispozitie 6 luni sa constate contraventia facuta ... si inca 30 de zile sa ti-o comunice! Deci: 7 luni de la data savarsirii contraventiei (poza cu care fac ei dovada)... E de rau! Deja am auzit de zeci de oameni cu MILIARDE amenda! Nu exagerez absolut deloc!

Din cauza unor angajati, care nu si-au facut treaba, la un parc auto de 20 de masini, un calcul simplu duce la 1mld 500 de milioane pe luna / AMENZI (aprox 40 000 eur).

Ce solutie exista pentru contestare??? Sunt in situatia asta, am relizat fapta..am cumparat roviniete...am platit tot ce mi-au trimis ei, DOAR ca....nu am cum sa stopez ceea ce urmeaza! Amenzile care or sa vine din spate...pentru toata perioada 1.10.2010 - 14.04.2011 . Pls HELP.

Cu stima si mult respect,
Willy G.

Alte discuții în legătură

Amenzi rovinieta Milanezu21 Milanezu21 Buna ziua,am primit acum 2 saptamani un plic cu 2 amenzi (30 iunie si 7 iulie)acum iar am primit inca 2(ambele in iulie).Mentionez ca eu nu am avut rovinieta ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta ispasdina ispasdina Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)
Rovinieta bubby bubby cum se procedeaza in cazul in care am rovinieta pe 1 an si schimb nr masinii , unde trebuie anuntat ? (vezi toată discuția)