avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere impotriva PV rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere impotriva PV rovinieta

Sunt in situatia disperata de a-mi pierde locul de munca din cauza amenzilor de rovinieta Am circulat cu auto al firmei la care lucrez timp de trei luni , zilnic pe DN 2 Maracineni fara a avea rovinieta valabila .Au inceput sa curga amenzile si seful meu ma considera vinovata pt lipsa rovinietei.Incerc sa gasesc solutii pt aceasta situatie , in caz contrar va trebui sa platesc amenzile si sa-mi pierd locul de munca.Va rog sa -mi spuneti ce sanse sunt daca am contesta pv-urile argumentand ca au fost tiparite pe suport de hartie si semnate electronic.Mentionez ca au fost primite la sediul firmei cu proces verbal semnat si de martor.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 15:32, 6 Aprilie 2011
dvs nu aveti dreptul sa contestati rovigneta. obligatia de a plati taxa apartine proprietarului masinii, deci firmei. ei sunt singurii vinovati de neachitarea acesteia si nu exista nici un motiv sa va impute aceste amenzi.
Ati mai postat acest subiect, sub alt titlu. Nu s-a depus pana acum contestatie la instanta?
V-am raspuns de 3 ori, am trimis si mesaj privat, ca sa va ajut, degeaba.
"Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n traista"
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
avvalentina, utilizator
Singurul vinovat asa cum prezentati dv situatia este proprietarul masinii adica angajatorul dv. In aceasta situatie dv tot o sa va pierdeti locul de munca pt ca patronul daca ar avea onoare ar recunoaste ca nu a urmarit dpdv tehnic aceste masini pe care le are in evidenta si nici in fisa postului nu cred ca a prevazut aceasta obligatie pt a transfera aceasta atributie catre altcineva ( de ex catre soferii care conduc masinile ) si ar plati amenzile. Asa ar fi corect. Sunteti in postura de a-l actiona in instanta si cu noul cod al muncii credeti ca va mai pastreaza pe post? Imi pare rau pt dv. Asta este parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuie sa detii rovinieta? bogdan2512 bogdan2512 BUNA ZIUA, Am primit in data de 25-03-2011 o instiintare de plata la un proces verbal de constatare ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie incheiat pe numele proprietarului decedat hunedoreanul hunedoreanul Anul trecut am luat o masina de la o doamna care a avut o dacie de pe sotul decedat. Din pacate nu am verificat daca masina avea rovinieta si in consecinta ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta. Costyn05 Costyn05 Buna ziua, Sa va explic cum sta treaba: in luna februarie mi-a expirat rovinieta auto, proprietarul masinii pe care o conduc este tatal meu, nu am stiut si ... (vezi toată discuția)