avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general chitanta vs bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

chitanta vs bon fiscal

Buna ziua,

Stie cineva daca mai nou o societate este obligata sa emita bon fiscal catre o alta societate....? Eu nu stiu de asa ceva, poate stie cineva....

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:56, 16 Aprilie 2011
Aceasta exprimare este prezenta in legea 64/2002 privind casele de marcat.
Prezentarea pe gestiuni separate se refera la posibilitatea de a prezenta cat s-a vandut la persoane fizice si cat la persoane juridice. Acest lucru este cerut pentru a se determina daca se face vanzare la PF cu "regularitate" cum spune legea. Daca se constata ca s-a facut vanzare cu regularitate se primeste amenda intre 2000 si 10000.
Problema este unde se duce marfa aceea :
- daca se duce in frigiderul omului , e vanzare cu amanunt si trebuie bon fiscal
- daca se duce pe cheltuieli de protocol, e vanzare catre pj, si se emite factura insotita de bon fiscal
- daca se duce la un alt magazin, iar de acolo urmeaza revanzare, avem o problema pe legea 12 care interzice asemenea practici comerciale .
Iulian, pe factura de k_biiip!biiiip! ( sa nu facem reclama ), scrie sigur ca marfa nu poate fi revanduta .
eu zic ca nu k-biiiiip:), sau altii ca ei, spun ce pot si ce nu pot face cu marfa care mi-au vandut-o...
eu cam cred ca trebuie sa aiba si ei gestiuni separate:rolleyes: ... da' se ascund dupa deget cu formula aia de pe factura...
Exista o lege de prin 1991 (ma voi documenta) care interzice revanzarea bunurilor cumparate din magazinele cu amanuntul si de aceea se specifica pe factura ca acestea pot fi folosite doar pentru consum.
pai, da
am zis mai devreme de ea :

Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, republicata 2009
Art. 1
Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele fapte:
g) cumpararea de marfuri sau produse in scop de revanzare, de la unitatile de desfacere cu amanuntul, de alimentatie publica, cantine, unitati de turism si alte unitati similare;


Alte discuții în legătură

Cum se ține gestiunea unui magazin de papetărie care vinde atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice? mi s-a spus că trebuie să am două gestiuni paulica_67 paulica_67 Am un magazin de papetarie.marfa o vand clientilor numerar, cu bon de casa, iar unor firme o vand cu factura ,pe care o platesc ulterior la trezorerie sau ... (vezi toată discuția)
Comert cu ridicata sau cu amanuntul? nicolae mariana nicolae mariana Buna ziua, Acum o saptamana mi-au iesit actele pentru firma.Obiectul de activitate este \\"Comert cu ridicata a altor masini si echipamente\\"-cod Caen ... (vezi toată discuția)
Gestiune cu ridicata cimpazu cimpazu buna ziua, as vrea sa stiu si eu daca dintr-o gestiune cu ridicata pot vinde atat la persoane juridice cu factura cat si la persoane fizice cu bon ... (vezi toată discuția)