avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am primit amenda, doresc anularea procesului-verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am primit amenda, doresc anularea procesului-verbal

Buna ziua!

Am primit aseara o amenda pentru incalcarea regulilor de circulatie in Iasi, as dori sa o contest.

Pe scurt, am ocolit pe linie dubla continua denivelarile pentru limitarea de viteza.

Din cate am citit in codul rutier, as fi putut fi incardrat in doua articole din lege:

Art. 101, punctul 6: "nerespectarea de catre conducatorul de vehicul a semnificatiei indicatoarelor si marcajelor de interzicere sau restrictie ori a celor temporare, cu exceptia celor care interzic accesul sau depasirea care se încadreaza în alta clasa de sanctiuni." - articol la care am fost incadrat

sau

Art. 101, alin. 3, lit. d) "circulatia pe sens opus, cu exceptia cazurilor în care se efectueaza regulamentar manevra de depasire."

Eu am fost incadrat la primul articol primind o amenda de 300 de lei.

In procesul-verbal de constatare, agentul a notat urmatoarele: "A condus auto marca Renault Clio cu numarul .... pe soseaua Pacurari, dispre Rond (indescifrabil) catre Valea Lupului si in fata cabinetului de medicina veterinara a incalcat marcajul longitudinal dublu continuu de pe axul drumului".

Acum intrebarile mele:

1. din cate am inteles in procesul-verbal de constatare trebuie sa fie trecut numarul casei in dreptul careia am fost oprit, ori asta nu apare nicaieri in procesul-verbal.

2. La art. 95 alin. (3) din codul rutier spune: "Avertismentul se aplica în cazul în care prin încalcarea normei rutiere nu se pune în pericol siguranta circulatiei.". As putea sa cer anularea amenzii si aplicarea avertismentului avand in vedere ca traficul la ora 00.10 cand am fost oprit era foarte redus, iar manevra a fost efectuata fara a stanjeni alti participanti la trafic?

Pentru alte intrebari care v-ar ajuta in rezolvarea cererii mele va stau la dispozitie.

Va multumesc.

Nu poate nimeni sa ma indrume in acest demers?
Cel mai simplu: mergeti pe 12 cu buletinul in mina si renuntati in sedinta.
GabrielaA a scris:

Cel mai simplu: mergeti pe 12 cu buletinul in mina si renuntati in sedinta.

:-/ Permit sa-mi pun intrebarea (retorica): Este mai simplu si mai ieftin sa faci la termen din 12 septembrie un drum Bucuresti - Iasi decat sa trimiti o cerere printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire prin care se solicita comasarea celor doua dosare avand acelaş obiect.
Ma ofer sa-l ajut pe BogdanH in redactarea acestei cereri, dar nu acum intrucat am agenda incarcata. Mai este timp pana in septembrie. Il rog pe BogdanH sa ma atentioneze prin mesaj privat daca constata ca am uitat de aceasta promisiune.:luck:
:D Daca citesti ultimul post al lui Bogdan vezi ca n-a precizat ca este din Bucuresti. Am presupus ca e din Iasi.

Hai sa discutam despre conexare: nu mi se parea util sa se conexeze cele doua dosare daca cel din 9 se judeca chiar atunci. Era mai simplu (daca era din Iasi) sa renunte la cel de-al 2-lea.
@GabrielaA: Va multumesc pentru incercarea dumneavoastra, din pacate nu sunt din Iasi, am fost acolo doar intr-o calatorie, timp in care s-a petrecut acest incident.

@cioan: Va inteleg programul incarcat si va voi contacta in jurul datei de 15 august printr-un mesaj privat. Totodata, as dori, daca se poate, sa anulez plangerea de pe 12, nu comasarea celor 2 plangeri ca avand acelasi scop. Consider ca plangerea care se va judeca pe 9 este mai bine intemeiata, am inclus niste obiectiuni noi la procesul-verbal.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Termen contestatie amenda circulatie rutiera denis30 denis30 Am o mare rugaminte pt cine ma poate ajuta intr-o problema in care sincer nu mai stiu cum sa mai fac sau sa procedez, pe scurt ;Sunt din Iasi si-n data de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pork pork Am vreo sansa de reusita in a contesta legalitatea unui proces-verbal de constatare a contraventiei pe motivul ca nu se arata corect in cuprinsul lui unde pot ... (vezi toată discuția)
Amenda de la oficiul pentru protectia consumatorului hmadalina hmadalina Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Azi au venit cei de la protectia consumatorului si mi-au dat ameda 500 lei deoarece nu erau afisate ... (vezi toată discuția)