Art. 74. - (1) Încetarea CIM poate avea loc - în condiţiile prevăzute de lege - printr-unul din următoarele moduri:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi condiţiile limitative prevăzute de lege.
(2) În cazurile în care unitatea este obligată, potrivit legii, să acorde un preaviz la desfacerea contractului de muncă, durata preavizului va fi de 20 de zile lucrătoare.
(3) În perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.
Am si eu mare nevoie de un sfat.
Am depus demisia angajatorului. Nu mi-a dat raspuns si acum m-a sunat si mi-a spus ca e plecat in strainatate si nu stie cand se intoarce. Cum pot sa fac sa depun inca o data demisie , de data aceasta fara preaviz(nu mai e timp pt. preaviz) si sa fiu sigura ca e obligat sa o inregistreze? Se poate trimite prin posta sau cum sa fac?
Mai mult de atat, in momentul in care a aflat ca vreau sa plec, mi-a "fabricat " un act aditional la contractul de munca de o pagina, mi l-a dat sa semnez si nu era datat.
Acum m-a amenintat ca sunt multe clauze pe care le-am semnat in act, si daca nu le respect imi va face probleme.Cea mai "dureroasa" pentru mine e ca mi-a spus la telefon ca in act scria ca nu am dreptul 2 ani de zile sa lucrez la o anumita companie , cu care el a pierdut contractul (distributie). Firma respectiva doreste sa continue colaborarea cu mine, deci sa ma angajeze la ei.
Eu nu am primit copia dupa actul aditional(la care ar fi putut adauga multe pagini, iar semnatura era doar pe ultima).Nu stiu cum arata.
Dar vreu sa-mi vad cartea de munca incheiata si sa nu mai am de a face cu acest angajator simpatic....
Ce pot sa fac?
Multumesc anticipat.
~ final discuție ~