avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Interpretare sentinta penala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Interpretare sentinta penala

Buna seara.
Va rog sa ma ajutati cu cat mai multe detalii pentru a intelege cat mai exact sentinta ce mi-a fost data. acest 1 an ramane in cazier, dispare dupa un timp ?
cheltuielile de judecata cine le suporta ?ca e cam neclar. Am avut pana la curtea de apel aparator ales pe care l-am platit. Tot ce puteti spune, spuneti .
Va multumesc.

Solutie: Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov împotriva deciziei penale nr. 406/A/09.11.2010 pronunţată de Tribunalul Braşov în dosarul penal nr. 15617/197/2009 pe care o casează sub aspectul individualizării judiciare a pedepsei aplicate, a întinderii termenului de încercare opozabil inculpatului, desfiinţând sub aceleaşi aspecte şi sentinţa penală nr. 103/26.01.2010 a Judecătoriei Braşov şi rejudecând în aceste limite: Înlătură reţinerea circumstanţelor atenuante prevăzute de art. 74 lit. a şi art. 76 lit. d Cod penal. Majorează pedeapsa aplicată inculpatului XXX (cu datele personale la dosar) pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 87 alin. 1 din O.U.G.. 195/2002 de la 6 luni la 1 an închisoare. Menţine aplicarea dispoziţiilor art.81 Cod penal. Majorează durata termenului de încercare de la 2 ani şi 6 luni la 3 ani. Menţine restul dispoziţiilor din hotărârea atacată. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu în sumă de 200 lei se va avansa din fondurile Ministerului de Justiţie şi se va include în costul cheltuielilor judiciare. Care rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 07.04.2011.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2011
Eusebiu Tapuc, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:24, 10 Aprilie 2011
buna seara
care este intrebarea ????
cam banui
av daniela
Cand pot sa-mi redobandesc dreptul de a conduce ?
Cine plateste cheltuielile de judecata ?
Este posibil sa fie vreo clauza in sentintele anterioare(pe care sa o fi mostenit si sentinta de la C de A) care sa ma impiedice sa conduc auto pe timpul perioadei de incercare ?
Si mai ales ..... De ce dureaza atat un proces banal in Romania ? Dupa 2 ani si 2 luni de judecata mai stau acum inca 1 an ... pffffff.
""Înlătură reţinerea circumstanţelor atenuante"" ce inseamna asta ?
adica e bine ca nu am antecedente ? sau nu e bine ..... minimul nu se mai aplica sau cum ?
Prea cuidat vorbesc unele persoane.
buna seara
1.dupa un an de la data ramineri definitive si irevocabile a hotararii de condamnare si dupa ce sustineti examenul de redobindire a dreptului de a conduce pr ca in urma pronuntarii hot de condamnare permisul a fost anulat .
cheltuielile de judecata din prezenta sentita ramin in sarcina statului ar se mentin restul dispozitiilor din sentinta anterioara a TBrasov pentru ca se precizeaza clar mentine restul dispozitiilor,reabilitare dupa 3 ani
cam asa stau lucrurile
bafta
av daniela
A fost admis recursul declarat de parchet si:
1.-au fost casate ambele hotarari, atat sentinta judecatoriei cat si decizia tribunalului, in sensul cuantumului pedepsei aplicate cat si a termenului de incercare,
2.- au fost inlaturate circumstantele atenuante retinute in favoarea dvs.( prin retinerea acestor circumstante instanta de fond/apel depinde cum a fost situatia, a coborat cuantumul pedepsei aplicate sub minimul special prevazut de lege, adica sub un an, respectiv 6 luni), urmarea inlaturarii acestora in recurs a fost majorata pedeapsa aplicata de la 6 luni la 1 an.
-majorand pedeapsa aplicata, evident termenul de incercare s-a majorat si el cu inca 6 luni.
-circumstante atenuante pot fi de ex.-lipsa antecedentelor penale, pozitia de recunoastere si regret a faptei avuta atat in fata organelor de urmarire penala cat si in fata instantei etc.
3.-s-a mentinut aplicarea art 81 c.pen, respectiv suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
4.-cheltuielile judiciare au ramas in sarcina statului, la fel si onorariul avocatului din oficiu.
In privinta permisului de conducere, va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere , pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.(in penal nu exista hotarare irevocabila, ci doar definitiva).
In privinta reabilitarii, daca in perioada termenului de incercare de 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, nu veti savarsi o alta infractiune si nici nu se va pronunta revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in temeiul art.83 si 84 c.pen, veti fi reabilitat de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie recurs cernatelena1989 cernatelena1989 Prietenul meu a fost implicat intr-un dosar penal priviind traficul de droguri din care s-a ales cu o pedeapsa de 6 luni cu suspendare. In urma recursului ... (vezi toată discuția)
alcoolemie la volan-decizie pronuntata de instanta de apel- interpretare tirist tirist Ora estimata: 10:00 Complet: CAJ3 Tip solutie: fără casare Solutia pe scurt: Admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov ... (vezi toată discuția)
Reducerea pedepsei mai duce la executarea acesteia in termenul de incercare? desirelia75 desirelia75 Casează sentinţa penală recurată şi rejudecând dispune : Reduce de la un an închisoare la 6 ( şase) luni închisoare pedeapsa aplicată inculpatului ... (vezi toată discuția)