avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nevirarea la buget a contributiilor retinute este caz ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nevirarea la buget a contributiilor retinute este caz penal?

Buna ziua. As avea o intrebare. In cazul in care fostul meu angajator nu a platit la stat contributiile retinute din salariul meu in ultimii 4 ani, iar eu il dau in judecata fiind caz penal, ce sanse de castig am? Adica plangerea se indreapta impotriva administratorului sau firma este obligata prin executare silita sau ceva de genul sa achite sumele restante? Daca el, stiind ca am depus plangerea, le achita, eu mai pot cere sa plateasca penal pt.acest lucru? Mentionez aceasta pentru ca eu am avut probleme de sanatate si nefiind asigurat din cauza lui, am avut multe cheltuieli de spitalizare de platit.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:43, 13 Aprilie 2011
Cristina Carmen a scris:

E o problema destul de grava. Daca la sanatate avem un feedback destul de apropriat in timp (cam neplacut sa constati acest lucru cand esti internat in spital ), ce te faci cu CAS-ul care ti se retine luna de luna, angajatorul nu vireaza contributia, iar cand ajungi la pensie - peste 20 - 30 de ani, pe cine mai dai in judecata ?

Cati din cei care au pensie privata obligatorie au fost curiosi si si-au verificat situatia contului personal ?

EU!!! si nu numai ca imi verific situatia contului dar primesc la inceputul anului situatia de la fondul la care am atat pensia privata obligatorie cat si cea benevola!
Peste 10-15 ani cand "voi pleca putin mai mult" copii mei vor ramane cu ceva!! Banii cu care am contribui si cu care voi contribui la fondul public au fost trecuti la pierderi iremediabile!! Sunt constienta ca nu voi apuca pensia asa zisa publica. Sanatate si toate cele bune!!!
Persoana care se face responsabila de stopajul la sursa va raspunde penal potrivit dispozitiilor legii nr. 241/2005 privind evaziunea fiscala. Persoana responsabila va putea sa fie sanctionata doar cu amenda administrativa cu conditia ca pe parcursul urmaririi penale sau pana la citirea actului de sesizare (cand suma stopata este mai mica de 50.000 euro).
Buna dimineata , o firma este radiata dar nu a platit taxele legate de retinerile salariale ale personalului , ce se mai poate face , mai raspunde cineva ? Pot fi platite din mana restantele pentru a beneficia de CAS si restul ? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
Popesku, utilizator
Nu va suparati dar cum pot verifica din timp daca angajatorul a platit pt mine sumele pe care le-a oprit ? multumesc
se intocmeste dosar penal administratorlui si i se imputa lui sumele respective, daca prin blocarea conturilor nu se incaseaza nimic de catre bugetul statului

Alte discuții în legătură

Neplata contributiilor cass Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, problema sta in felul urmator:sunt gravida in 6 luni, pe la sfarsitul lunii decembrie voi intra in prenatal.Ce ma nelamureste pe mine e ca am primit ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla atunci cand finantele nu pot recupera contravaloarea cas neplatita de o firma aflata in procedura insolventei? cine e pagubitul? fostii salariati ai firmei, cand se pensioneaza ? culcerruxandra culcerruxandra Buna ziua ! Ce se intampla daca o firma care nu a platit de sase ani contributiile pentru pensii, desi s-au depus declaratiile si care apoi, intrand in ... (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa asistent asistent Este sau nu infractiune? Plata se poate esalona? (vezi toată discuția)