avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie militara - adaugarea stagiilor lucrate dupa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie militara - adaugarea stagiilor lucrate dupa pensionare

Am iesit la pensie la varsta de 40 de ani,in 30.11.2005,din cadrul Ministerului Apararii Nationale.In prima decizie de pensionare din anul 2005 scria ca este pensie de serviciu.Acum o zi am primit o noua decizie privind revizuirea pensiei conform OUG 1/2011 in care scrie ca este pensie pentru limita de varsta.Acum am 45 de ani.Dupa ce am iesit la pensie,30.11.2005 ,m-am angajat cu carte de munca in mediul privat.Intrebarea este urmatoarea:Daca acum ,dupa ce am primit noua decizie privind revizuirea pensiei conform OUG 1/2011 si este pensie pentru limita de varsta pot sa ma adresez Casei de Pensii Sectoriale pentru a adauga si cei 5 ani pe care i-am muncit pana acum,pentru a se recalcula pensia?Mentionez ca in toata acesta perioada au fost virate catre asigurarile sociale toate darile.
Cel mai recent răspuns: DIMITRIU , utilizator 09:08, 13 Aprilie 2011
Va multumesc din suflet.Este un mare ajutor.
si cei din alte judete tot de la casa de pensii din bucuresti trebuie sa solicite acea adeverinta cu stagii de cotizare dupa pensionare//?
iurcut dumitru a scris:
si cei din alte judete tot de la casa de pensii din bucuresti trebuie sa solicite acea adeverinta cu stagii de cotizare dupa pensionare//?

Nu, solicita caselor teritoriale de pensii. Casa de Pensii Bucuresti are evidenta informatizata numai pentru angajatorii din Bucuresti.
Cei din alte judete se adreseaza Casei teritoriale de pensii din judetul respectiv ,Exista un sistem informatic centralizat deci nu conteaza daca ati lucrat la firme din judete diferite .Va trebuie doar buletinul , 15 lei si totul e rezolvat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei militare pentru stagiile de cotizare realizate dupa data iesirii la pensie DIMITRIU DIMITRIU ESTE UN SUBIECT DE LARG INTERES PENTRU MILITARII DISPONIBILIZATI Intrebari : 1. In baza Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice , art ... (vezi toată discuția)
Adaugarea stagiilor realizate dupa pensionarea din sistemul militar mvbl mvbl Sunt pensionar militar cu vechime de 28 de ani din care am cotizat 24 Dupa iesirea la pensie din structura MApN am mai lucrat inca 6 ani. Conform legii ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie mi rokviitt rokviitt sunt pensionar din Ministerul de Interne, am pensie anticipata de serviciu din 2007,cu vechime totala 32 ani, sunt nascut in 1958, in prezent lucrez in ... (vezi toată discuția)