In perioada casatoriei, sotii X fac un imprumut bancar cu ipoteca, girand cu un imobil si terenul aferent.
Pe langa acest imprumut, sotii X mai imprumuta de la Y o suma de bani prin contract notarial in care sunt trecuti ambii soti si inca o suma de bani de la Z tot prin contract incheiat la notar de data aceasta numai pe numele sotului X. Atat contractul cu Y cat si cel cu Z au fost garantate cu toate bunurile mobile si imobile prezente si viitoare.
Mentionez ca, dupa aceste imprumuturi, sotii X duc o viata extravaganta: masina scumpa pentru sotie, curse de raliuri, sarituri cu parapanta, etc, fara a cumpara vreun bun imobil.
La termenul scadent, sotii X nu ii inapoiaza banii lui Y, iar acestia se adreseaza unui executor in vederea recuperarii sumei.
Contractu lui Z cu sotul X a ajuns la scadenta la putin timp dupa ce Y s-a adresat executorului.
Executorul si Y poarta o discutie cu banca, iar aceasta este de acord ca imobliul girat sa fie scos la licitatie, desi sotii X nu au avut nici un fel de probleme cu plata ratelor. Valoarea imobilului ajunge cam la suma datorata de sotii X celor trei: banca, Y si Z.
Z merge si el la acelasi executor, numai ca executorul ii spune ca, deoarece imprumutul a fost facut numai pe numele sotului X nu si al sotiei, va trebui ca mai intai sa ceara partajul bunurilor comune in instanta.
Avocatul lui Z spune ca, imprumutul fiind facut in timpul casatoriei, este datorie comuna a sotilor X si se poate inscrie la executarea imobilului, dar daca executorul nu este de acord. Avocatul il sfatuieste pe Z sa faca actiune in instanta prin care instanta sa constate ca datoria este comuna sotilor X.
Prima licitatie pentru vanzarea imobliului va fi luna urmatoare.
Are vreo sansa Z sa fie luat in calcul la executarea imobilului si distribuirea sumelor rezultate din executare?
Cel mai recent răspuns:
m_ella2005 , utilizator
14:03, 13 Aprilie 2011