avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... UCMR -ADA sau UPFR
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

UCMR -ADA sau UPFR

Pentru activitatea desfasurata la un bar-club la care din cele doua organisme de gestiune colectiva a drepturilor de autor (UCMR-ADA sau UPFR) se achita taxele cu privire la difuzare de muzica in scop ambiental?? Nelamurit sunt pentru ca la UPFR se refera la difuzarea de muzica in scop ambiental de pe asa zisele fonograme (definite ca orice suport pe care poate fi stocata informati) iar la UCMR-ADA se refera tot la difuzare de pe orice suport, radio, tv, etc.
Cel mai recent răspuns: viorica nica , utilizator 06:16, 28 Februarie 2019
UCMR - ADA a fost desemnat de catre ORDA sa colecteze remuneraţia pentru retransmisia prin cablu ca si colector unic pentru toate organimele de gestiune incepand cu 5 Mai 2005.

Oficiul Român pentru Drepturile de Autor - Decizie nr. 113/2006 din 09/05/2006 publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 445 din 23/05/2006
Art. 1. - Se desemnează organismul de gestiune colectivă Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM), cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Jules Michelet nr. 15-17, et. 2, ap. 11, sectorul 1, drept colector al remuneraţiilor cuvenite artiştilor interpreţi sau executanţi pentru comunicarea publică a fonogramelor
publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora, precum şi a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual, stabilite prin Protocolul din 19 decembrie 2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 123 din 9 februarie 2006, conform Deciziei directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 244/2005.
Art. 2. - Se desemnează organismul de gestiune colectivă Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (UPFR), cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Nicolae Racotă nr. 16-18, et. 4, ap. 9, sectorul 1, drept colector al remuneraţiilor cuvenite producătorilor de fonograme pentru comunicarea publică a fonogramelor publicate în scop comercial sau a
reproducerilor acestora, stabilite prin Protocolul din 19 decembrie 2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 123 din 9 februarie 2006, conform Deciziei directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 244/2005.
Art. 3. - Prezenta decizie intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.
In cazul unui post de radio online care dintre cele 3 licente trebuie obtinute?
La ambele, intrucat este vorba de 2 drepturi distincte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
Dinu Turcanu, Consilier juridic
Salut, am o pensiune (3*) fara restaurant, bar, etc, inchiriez spatiul; camere + sala de mese la comun, sala echipata cu un radiocasetofon si un TV; trebuie sa platesc aceasta taxa avand in vedere ca eu ofer numai aparatura (nu pun la dispozitie cd-uri, casete, etc)
Da, cat timp utilizati muzica aveti obligatia legala de la obtine licenta si de a plati

Alte discuții în legătură

Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Cui platesc pt muzica??? ContSters94154 ContSters94154 am un bistro si tot apar noi \"domni\" care pretind bani pe motivul ca este muzica ambientala. am facut deja un contract si platesc pt asta la ceva uniune cu ... (vezi toată discuția)
Legalitate solicitare licenta pentru muzica ambientala ovi47 ovi47 Buna ziua, Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de ... (vezi toată discuția)