salut sunt casatorita de 2 ani. sotul meu cred ca e paranoic dintotdeauna a fost insa eu nam stiut pina am inceput sa traim impreuna, se enerveaza pe lucruri care un om de rind nici nu da atentie: in trafic e foarte nervos, la serviciu tot, toata lumea e rea si ii vrea raul, de ce vecinii fac burbeque si fumul vine la el, de ce cineva sa uitat la el sau la mine. se cearta cu toata lumea, si nui place aproape de nimeni. daca cineva il intreaba ceva de exemplu :ce mai faci , cum la tine? sta toata ziua si se gindeste ce a avut in vedere sau de ce la intrebat, oare are ginduri rele? ajunge pina la aceea ca se cearta cu o persoana din cauza ca la intrebat ce mai face. si cu mine la fel. tre sa fiu foarte atenta ce si cum ii pun o intrebare , ca sa nu-l enervez. e o persoana foarte negativa, in toate situatiile vede doar partea negativa. nu avem copii. el are o fetita din prima casatorie. ma gindesc sa divortez, dar nu stiu ce motiv sa inventez. mi se face mila de el ca e asa. apoi am inceput bussnes-ul nostru.insa totul e pe numele lui. nu stiu daca o sa divortez , o sa-mi revie si mie ceva.? am uitat noi traim in cipru de nord.
In primul rand sotul dvs nu e paranoic.
Sa mearga la un doctor si daca ia calmente se rezolva problema dvs.
Poate ca nu va fi cazul sa divortati.Presupun ca nu e cetatean roman.
Buna ziua!
Doamna... daca si "burbeque"-ul il enerveaza... ce sa mai zic?
Motivele invocate la divort pot fi neintelegerile grave si ireconciliabile, dovedite cu martori.
Din afacere, daca este inceputa in timpul casatoriei, chiar si pe numele dansului, aveti dreptul al 1/2 din partile sociale ale "bussnes"-ului.
Cat priveste locul unde locuiti, va trebui sa alegeti unde vreti sa divortati. Daca vreti sa divortati in Cipru, va sugerez sa contactati un avocat local.
Daca vreti sa divortati in Romania, va trebui intai sa transcrieti certificatul de casatorie aici, in tara (in cazul in care v-ati casatorit in Cipru). Ulterior veti avea de ales: ori va infatisati la fiecare termen de judecata, aici, in ROmania, ori trimiteti dovezi ca sunteti in Cipru si ca ati plecat acolo ca sa munciti (in acest caz nu va mai trebui sa va prezentati la termenele de judecata).
Cu stima,
av. Silviu Serban
De acord... Pe langa asta, inteleg ca l-ati amenintat pe sot cu mersul la psiholog sau cum?
Nu tinea prea mult... ce nu tinea prea mult, ca se intelege ca schimbarea... Or, ideea e sa mergi cativa anisori la psiholog, abia dupa poti spune ca ceva esential s-a schimbat.
Asa, modificari comportamentale in numai cateva saptamani, slava cerului ca nu s-au intamplat, ca atunci era tare grav!
E normal ca schimbarea sa aiba loc incet, cu reveniri si iar progrese etc.
Ca nu ia omul o sedinta la psiholog ca o pastila pe gat si deodata... gata, gratarul vecinului e mai putin deranjant!
Paranoia, nici eu nu cred... desi nu cunosc nici situatia suficient si nici psiholog nu sunt.
Verificati daca puteti divorta in Romania, si care procedura v-ar fi mai avantajoasa. Ati inregistrat casatoria aici? Ce cetateni sunteti?
mersi mult. psihologul pooate o sa-l ajute, dar a mai fost la psiholog de 2 ori.(fobie umana, depresie) e dependent de tot felul de pastile calmante sau asa ceva. am hotarit sa divortez o sa- l anunt si pe el. mam scimbat si eu de cint traim impreunanu nu mai tin minte de cind am ris impreuna. e greu si cu banii nu se prea imparteste. numi place, divortez. aici sunt leg, europene, cred ca va fi usor. multumesc
Divorț
Gelata
Bună ziua, sunt căsătorită cu un străin, mai exact un pakistanez in Cipru, inițial am aflat ca nu era iubire, ba mai mult avea și soție ( nu este ... (vezi toată discuția)