avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare salariat cetatean italian
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare salariat cetatean italian

Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori romani(cazare,diurna..etc).Avand in vedere ca acesti muncitori nu "calca"in Romania ce documentatie sau formulare mai trebuiesc atasate la contractul de munca ,si daca se depune (eu cred ca da) registru de evidenta a salariatilor in format electronic si evident si decl 112.Va multumesc anticipat.Am uitat sa mentionez ca la politie la "biroul de relatii cu strainii" mi s-a spus ca e treaba ITM.
Cel mai recent răspuns: carmen_mihaela87 , utilizator 17:35, 10 Noiembrie 2015
Exact, poate fi vorba de delegare, dar, in oricare dintre cele doua situatii s-ar afla angajatii firmei romanesti care presteaza activitate intr-o tara membru UE. adica delegare sau detasare,( lucru care priveste ITM-ul si adm. financiara din Ro), autoritatile locale italiene sunt interesate de un singur aspect: de ce lucratorii nu platesc cotizatiile sociale tarii pe teritoriul careia se desfasoara activitatea.
In acest caz lucratorii romani sunt obligati sa aiba asupra lor formularul A1 si card european de sanatate ptr. a demonstra ca platesc asigurarea, somajul, pensia in Ro dar salariatii italieni ai d.lui de mai sus nu au cum prezenta acest document,
In acest caz ar fi in ilegalitate, lucru foarte aspru sanctionat de legea italiana.
Intrebarea este carei tari ar trebui sa plateasca cei trei angajati italieni contributiile sociale?Find angajati in Ro, platind contributiile aici si prestand in tara de domiciliu este interzis.
Va multumesc, vad ca ati inteles corect speta si inclin sa cred ca asa este.
viorel_georgescu53 a scris:

Va multumesc, vad ca ati inteles corect speta si inclin sa cred ca asa este.


de ce nu se autorizeaza italienii in italia ca PFA si colaborati cu contract de prestari servicii, dvs. ca sa obtineti formularul pentru detasarea salariatilor aveti de depus la BUCURESTI un dosar cu conditi ff grele.
doradragan a scris:

viorel_georgescu53 a scris:

Va multumesc, vad ca ati inteles corect speta si inclin sa cred ca asa este.


de ce nu se autorizeaza italienii in italia ca PFA si colaborati cu contract de prestari servicii, dvs. ca sa obtineti formularul pentru detasarea salariatilor aveti de depus la BUCURESTI un dosar cu conditi ff grele.


Asa cum am mai sustinut nu este vorba despre detasare in cazul acestor angajati ...
am doua cazuri, poate ma lamuriti si pe mine.
1) O societate din Romania a delegat personalul sau la un santier naval din Italia pentru executarea unor lucrari de montaj la bordul navei. Problema este ca cei din Italia imi solicita formularul A1. Detasarea reprezinta cesionarea contractului de munca catre angajatorul din Italia, urmand aici, in Romania, a i se suspenda, cf Codului muncii. Urmand a-i reveni toate obligatiile de plata a salariului, angajatorului din Italia. Acum, respectivii imi solicita acest formular, pentru absolvirea de la plata a acestor obligatii dar nefiind vorba de detasare, cum se poate obtine acest formular? Cum le demonstrez ca acest contributii revin in carca angajatorului roman
si
2) societatea de constructii din Romania, angajeaza personal italian pentru executarea unor lucrari in Franta. Unde se platesc contributiile in cazul asta, vazand ca angajarea de personal strain pentru prestare activitatii in locul de resedeinta al angajatului este interzisa?

Alte discuții în legătură

Detasare sau delegare cum sa procedez? GARBEAELENA GARBEAELENA Am citit o multime de intrebari si raspunsuri referitoare la formularul E101 si cu cat citesc mai mult cu atat ma nedumeresc mai tare.Am o I.I din ... (vezi toată discuția)
Ajutor va rog,urgent daca este posibil. marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Ma confrunt cu urmatoarea problema pt.care apelez din nou la dv ,nu inainte de a va multumi respectos pt ajutorul dat la intrebarile mele precedente,cit si ... (vezi toată discuția)
Scutire cass pe chirii daneliuc daneliuc am rezidenta in Italia si am asigurare medicala in Italia dovedita cu un card [tessera sanitaria]. Este aceasta documentul portabil cerut de ANAF prin ord ... (vezi toată discuția)