avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... OUG 83/2014
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

OUG 83/2014

Cum interpretati art. 9 din aceasta ordonanta: " ART. 9
(1) În anul 2015, dispoziţiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, după caz, indemnizaţiilor la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă nu se aplică." Suntem un SRL , fosta directie de gospodarire comunala din cadrul primariilor, platit din fonduri publice si ni s- a facut o cerere de ajutor de inmormantare. Il acordam sau nu in conditia in care in CCM la nivel de unitate este prevazut acordarea a doua salarii medii brute. Pun in aplicare aceasta prevedere a CCM-ului sau nu.
Cel mai recent răspuns: giulia75 , utilizator 09:22, 7 Februarie 2015
OUG 83/2014 nu este aplicabila sectorului privat.

In speta, sunt aplicabile prevederile c.c.m.-ului . Situatie in care, salariatul va primi cele doua salarii medii brute.
da, sunt de acord cu dumneavoastra, dar desi nu suntem institutie de stat pe deplin, ca sa zic asa, suntem controlati si de Curtea de Conturi si de ANAF, cum explicati asta?
Sub aspectul categoriilor de entităţi care intră în competenţa de verificare a Curţii de Conturi, prevăzute la art. 23 şi 24 din Legea nr.94/1992 , în acţiunile de control/audit desfăşurate de aceasta se cuprind:
a) statul şi unităţile administrativ-teritoriale, în calitate de persoane juridice de drept public, cu serviciile şi instituţiile lor publice, autonome sau neautonome;
b) Banca Naţională a României;
c) regiile autonome;
d) societăţile comerciale la care statul, unităţile administrativ-teritoriale, instituţiile publice sau regiile autonome deţin, singure sau împreună, integral sau mai mult de jumătate din capitalul social;
e) organismele autonome de asigurări sociale sau de altă natură, care gestionează bunuri, valori sau fonduri, într-un regim legal obligatoriu, în condiţiile în care prin lege sau prin statutele lor se prevede acest lucru;
f) alte persoane decât cele prevăzute la art. 23 din lege (persoane juridice, indiferent de forma de proprietate şi fizice), care: beneficiază de garanţii guvernamentale pentru credite, de subvenţii sau alte forme de sprijin financiar din partea statului, a unităţilor administrativ-teritoriale, a altor instituţii publice; administrează, în temeiul unui contract de concesiune sau de închiriere, bunuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale; administrează şi/sau utilizează fonduri publice, verificările urmând a se efectua numai în legătură cu legalitatea administrării şi/sau utilizării acestor fonduri.

ANAF-ul are competenta pentru toate entitatile juridice, fie ca sunt de stat, fie ca sunt private.
Mulțumesc mult de ajutor!
Înseamnă ca voi putea să plătesc și orele suplimentare, daca nu aplic oug 83/2014

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii curtea de conturi smenboom smenboom Salut! Poate Curtea de Conturi sa intervina in contractul dintre o Primarie si un prestator de servicii (firma de consultanta) in sensul de a cere ... (vezi toată discuția)
Curtea de conturi ioanandrei ioanandrei Sunt o persoana fizica de drept privat ( SRL ) care am un contract de prestari servicii cu o institutie publica a statului , contract obtinut prin licitatie ... (vezi toată discuția)
Curtea de conturi-verificare cheltuieli lucianmoldovan lucianmoldovan Salut, cine stie daca curtea de conturi verifica cheltuielile primarului din banii primariei, care pe departe sunt in interes personal? Angajeaza cu pfa o ... (vezi toată discuția)