avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrarea in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrarea in grad de handicap

buna ! salut cu respect ! as vrea sa va rog sa imi raspundeti la o intrebare. daca tatal meu are ambele picioare amputate, are dreptul la insotitor sau ingrijitor permanent ? mentionez ca pe gradul dansului de handicap scrie accentuat, iar codul este S 78-77 cod handicap 1. va multumesc foarte mult pentru bunavointa de a-mi raspunde. cu respect, mariana rusu
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 12:45, 16 Aprilie 2011
Comisia de expertiza medicala-persoane cu handicap-adult ,poate sa se pronunte asupra aspectului mentionat de dvs
buna !!!
ce va pot spune eu este ca am un coleg care a suferit un accident in urma caruia si-a pierdut total controlul asupra unui picior,in schimb se poate deplasa in doua bastoane mai greu cei drept dar se descurca isi conduce singur masina personala avand adaptari pentru a folosi doar mainile, lucreza program normal de 8 ore la calculator si are asistent personal pe mama lui , eu consider dupa parerea mea ca si tatal dumneavoastra trebuie sa beneficieze de asistent personal.
Va doresc succes in aceest demers!
parerea mea (nu este obligatoriu sa am dreptate) este ca a fost gresit incadrat la gradul accentuat. :O
acordarea dreptului la insotitor sau asistent personal tot comisia il acorda, uitativa in hotarare ce scrie, ce drepturi are.
br_nicku a scris:


acordarea dreptului la insotitor sau asistent personal tot comisia il acorda, uitativa in hotarare ce scrie, ce drepturi are.


Incadrarea in categorie de grad se realizeaza pe baza de decizie,care nu precizeaza si drepturile aferente
Drepturile si facilitatile persoanelor cu dizabilitati sunt prevazute in L nr 448/2006
@goe apreciez mult atentia care mi-o acordati in mesajele transmise pe forum. :D
Nu aveti dreptate Consiliile Judetene emit Hotarari (nu Decizii) cu nr. ... , privind incadrarea ..... intr-o categorie de persoane cu handicap . De asemenea tot CJ emite certificatul de handicap.
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia copilului din subordinea CJ emite Planul de recuperare, Prestatiile si Serviciile de care beneficiaza persoana, evident in conditiile legii citate de dv., dar individualizate pe fiecare caz in parte.
Asta ca sa fim exacti:)
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
br_nicku, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru persoane cu handicap machita machita Tata socru are arterita si i s-a amputat laba piciorului,poate beneficia de pensie de handicap?eu pot fi ca ingrijitoare[insotitoare]pentru dumnealui,cu carte ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala + pensie/indemnizatie de invaliditate? se poate? viorel.cucu2000 viorel.cucu2000 Tatal meu are 61 ani si de doi ani este pensionat cu pensie permanenta pentru boala (TBC). Stagiul de cotizare la CAS este de 29 de ani. De curand a avut un ... (vezi toată discuția)
Insotitor persoana cu handicap vasilegurea vasilegurea Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la: daca are dreptul de insotitor personal pentru o persoana cu handicap de gradul 1 .( are membrul ... (vezi toată discuția)