avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrarea in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrarea in grad de handicap

buna ! salut cu respect ! as vrea sa va rog sa imi raspundeti la o intrebare. daca tatal meu are ambele picioare amputate, are dreptul la insotitor sau ingrijitor permanent ? mentionez ca pe gradul dansului de handicap scrie accentuat, iar codul este S 78-77 cod handicap 1. va multumesc foarte mult pentru bunavointa de a-mi raspunde. cu respect, mariana rusu
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 12:45, 16 Aprilie 2011
Ce venituri mai are tatal dv, in afara indemnizatiei?
In ultimul timp gradul de handicap se acorda si in functie de venit, de situatia sociala.
Daca tatal dv are o pensie de pana in 1500 lei, este proprietar, atunci a fost incadrat bine, nu se tine cont de afectiune, se tine cont de situatia materiala.
daca tatal dv nu are venituri atunci refaceti dosarul, solicitati o alta ancheta sociala, si solicitati DGASPC din judetul dv o noua examinare pt stabilirea gradului grav de handicap si pt a ai se acorda insotitor. daca tatal dv este protezat si poate merge, gradul va ramane acelasi, accentuat.

Sa stiti ca situatia materiala a persoanei cu handicap este un factor decizional in stabilirea incadrarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru persoane cu handicap machita machita Tata socru are arterita si i s-a amputat laba piciorului,poate beneficia de pensie de handicap?eu pot fi ca ingrijitoare[insotitoare]pentru dumnealui,cu carte ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala + pensie/indemnizatie de invaliditate? se poate? viorel.cucu2000 viorel.cucu2000 Tatal meu are 61 ani si de doi ani este pensionat cu pensie permanenta pentru boala (TBC). Stagiul de cotizare la CAS este de 29 de ani. De curand a avut un ... (vezi toată discuția)
Insotitor persoana cu handicap vasilegurea vasilegurea Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la: daca are dreptul de insotitor personal pentru o persoana cu handicap de gradul 1 .( are membrul ... (vezi toată discuția)