avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... acte identitate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

acte identitate

salutari tuturor as dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema verul meu se va casatori prin civil el lucreaza impreuna cu sotia in afara tarii de mai mult timp intrebarea mea este:daca ei vin in tara si fac cununia civila si vor sa se intoarca imediat la munca pot avea ceva problemecu identitatea sotiei la frontiera avand in vedere ca-si va schimba numele de familie cred ca nu o sa ramana mult timp in tara si stiu ca eliberarea unei noi crti de identitate dureaza va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 18 Aprilie 2011
Care este cetatenia viitoarei sotii ?
Daca nu este cetatean a unei tari UE aceasta trebuie sa beneficieze de viza de intrare
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Nu va avea nicio problema la iesirea din tara ... insa va trebui sa-si schimbe documentele de identitate cu noul nume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ieșire din tara imediat după căsătorie danielstefan392 danielstefan392 Buna ziua, Peste câteva zile am nuntă și imediat după nuntă avem plătită o vacanta in Grecia. Problema este că soția trebuie sa ia numele meu de ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea pașaportului Adriana98 Adriana98 După cununia civilă a doua zi se poate iesi din țară cu pasaportul pe numele vechi ? (vezi toată discuția)
Călătorie în sua imediat după căsătorie: pot avea probleme la frontieră dacă nu îmi schimb cartea de identitate cu noul nume în termenul legal? claudiufulga claudiufulga Buna ziua, Detin pasaport valabil si viza de SUA valabila pe 10 ani, pe numele actual. Pe data de 26mai urmeaza sa ma casatoresc si voi lua numele sotului, ... (vezi toată discuția)