avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SUMAL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SUMAL

O firma care cumpara cherestea de rasinoase uscata si rindeluita la dimensiuni specifice pentru utilizarea in productia de pereti tip sandwich, sarpante prefabricate ( ferme de acoperis prefabricate) si ca elemente constructive specifice construirii caselor cu structura din lemn, are obligatia de a opera cu sistemul SUMAL? Mentionez ca firma nu comercializeaza cheresteaua. O utilizeaza in procesul de fabricatie a elementelor prefabricate pt. case cu structura de lemn, pe care apoi le vinde cu TVA.
Colegii de breasla spun ca in urma discutiilor purtate la analiza sistemului SUMAL s-a hotarat ca utilizatorii finali ( de ex. fabrici de mobila , ateliere) sa inregistreze in contabilitate NIR-uri ca sa se poata face control incrucisat la avizele de insotire si atat. Nu trebuie sa foloseasca programul SUMAL. Deci cum este corecta interpretarea legii in cazul mai sus prezentat ca nu am chef sa ne calce ITRSV-ul si sa ne cocoseze cu amenzi? Va multumesc din suflet pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: monicask , utilizator 22:08, 18 Aprilie 2011
daca nu revinde produsul nu trebuie sa foloseasca SUMAL
Va multumesc pt raspunsul promt. In caz de control ITRSV sau garda financiara ce argumente pot folosi pt a sustine acest punct de vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligaþia utilizãrii programului sumal Laura Ciobeica Laura Ciobeica Buna seara, O societate comerciala care are cod caen 1623 - Fabricarea altor elemente de dulgherie si tamplarie, pentru constructii are obligatia utilizarii ... (vezi toată discuția)
Sumal ASUL28 ASUL28 Buna ziua Va rog sa ma ajutati in acest caz cu un sfat O persoana fizica , cetatean roman cu rezidenta in Italia, cumpara de la societate romaneasca ... (vezi toată discuția)
Declaratia "sumal" ?? ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cine are obligatia de a intocmi declaratia \"SUMAL\"si actul normativ care o prevede, daca exista asa ceva. (vezi toată discuția)