avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie intracomunitara neplatitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie intracomunitara neplatitor TVA

Pentru o II. neplatitoare de TVA se poate face achizitie intracomunitara fara inscrierea in ROI? Adica sa plateasca II TVA sin tara respectiva. Sau exista posibilitatea sa nu platesc deloc TVA?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:56, 28 Aprilie 2011
In cazul unei achizitii intracomunitare de bunuri cu o valoare de peste 10000 euro, chiar daca societatea Dvs. nu este inregistrata in scopuri de TVA in regim normal (cifra de afaceri de 35.000 euro) trebuie sa achitati TVA si sa depuneti la organul fiscal Declaratia 301.
Vreau sa cumpar de pana in 10000 euro. Problema e ca am orbit la telefon cu anaf si mi s-a spus ca pot sa ma inscriu in ROI astfel incat sa nu platesc TVA deloc, nici in romania nici in acea tara. Dupa aceea, cand m-am dus la ei mi s-a spus ca de tva nu scap, chiar daca sunt neplatitor. E o situatie mai neclara deci pentru aceste particularitati: II neplatitor de tva care face achizitii intracomunitare. Stie cineva totusi daca pot sa nu platesc tva?
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
just_me_12345, utilizator
nu puteti fara sa platiti tva.
tva se plateste fie in romania, la achizitii mai mari de 10.000 euro, fie in tara furnizorului, la achizitii sub acest prag.

numai platitorii de tva inregistreaza taxare inversa, indiferent de valoarea achizitiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)
Ii neplatitor tva - deducere? just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! Am un II neplatitor de TVA. Doresc sa fac achizitii intracomunitare. Cum fac cu TVA? In primul rand, sunt obligat sa ma iregistreg in registrul ... (vezi toată discuția)
Reg op. intracomunitari Mariralu Mariralu Se poate inscrie in ROI un SRL neplatitor de TVA ? Multumesc anticipat pentru ajutor. (vezi toată discuția)