Am cautat pe site articole despre uzucapiune si nu prea m-am lamurit.
Parintii mei au cumparat prin anii 1970 un teren intravilan cu act de vanzare cumparare scris de mana si cu martori. Am inteles ca prin vremea aceea era o practica oarecum "normala" si ca nici nu se prea operau in "cadastru" noii proprietari. Au fost cateva tentative din partea tatalui meu de a face in ultimii ani un nou contract de vanzare dar pierduse/ratacise contractul scris de mana si intre timp a decedat. Mi s-a spus ca pot rezolva situatia prin uzucapiune, demarand actiune in instanta pentru ca aveam chitantele de impozit de peste 30 de ani si niste martori mai puteam gasi. Dar a survenit si moartea mamei si am inteles ca uzucapiunea nu se mosteneste.
"Lucrurile nefacute la timp aduc pagube"...spunea cineva aici pe site si dreptate avea !
Dupa cum observati, am indicat cui apartinea postarea si nu am facut decat "copy and paste", neavand timp in acea zi pt. opinie personala.Doar am ajutat cu un sfat.
Multumesc pentru toate raspunsurile, sfaturile si pentru intelegerea pe care mi le-ati acordat.
Imi cer scuze ca nu am facut-o mai devreme din cauza ca nu am mai intrat pe acest forum.