avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... perioada in care esti secretar de comuna reprezinta ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

perioada in care esti secretar de comuna reprezinta vechime in functii juridice?

Articol unic. – La articolul 116 din Legea administraţiei publice
locale nr. 215/2001, republicată în Monitorul Oficial al României,
Partea I, nr. 123 din 20 februarie 2007, cu modificările şi completările
ulterioare, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11),
cu următorul cuprins:
„(11) Perioada în care persoana cu studii superioare juridice ocupă
funcţia de secretar al unităţii administrativ-teritoriale/subdiviziunii
administrativ-teritoriale constituie vechime în specialitate.”

Acesta e un articol din legea 183/2008. Eu am 4 ani de când lucrez ca secretar al unei comune după ce am terminat facultatea de Administraţie Publică. În prezent urmez facultatea de Drept la distanţă. Poate să îmi spună cineva dacă după absolvire, ca jurist mi se va recunoaşte această perioadă ca vechime de specialitate sau va fi considerată numai perioada în care îmi voi desfăşura activitatea după absolvirea Facultăţiide Drept?.
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 00:13, 16 Februarie 2009
Mi se pare corecta solutia. La urma urmei nu ti se poate considera vechime in specialitate daca nu aveai facultatea terminata. Prima conditie esentiala sa te poti incadra si sa poti acumula vechime in aceasta meserie este sa fii licentiat. Abia dupa licentiere poti fi asimilat si chiar daca esti angajat ca secretar poti beneficia de vechime ca si consilier juridic.
Eu am terminat Facultatea de Drept ( nu de Administratie Publica) in anul 2002. Am lucrat intai ca si consilier juridic si apoi m-am angajat secretar al unitatii administrativ teritoriale. CSM interpreteaza art. 116(1) din Legea 215/2001 in sensul ca perioada in care o persoana ocupa functia de secretar al unitatii administrativ teritoriale constituie vechime in "specialitate ", si nu asimileaza functia de secretar cu aceea de consilier juridic. De asemenea, nu o considera vechime pentru admiterea in magistratura deoarece functia de secretar comuna nu este expres prevazuta in enumerarea art. 33 din Legea 303/2004. Deci nici cu facultatea terminata, functia de secretar al unitatii administrativ teritoriale nu este asimilata cu aceea de consilier juridic.
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2009
Florentin2oo6, utilizator
Pai este destul de logic. Nu are cum sa se considere vechime in profesie daca esti secretar al unitatii administrativ teritoriale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in functia de secretar secretaruat secretaruat Vechimea in functia de secretar al unitatii administrativ teritoriale este luata in considerare la concursul organizat de CSM pentru a accede in magistratura (vezi toată discuția)
Dezavantajele unui secretar de unitate administrativ teritoriala enache ramona enache ramona As dori sa stiu daca exista cumva un proiect de lege care sa,,repare''dezavantajele facute secretarilor de unitati administrativ teritoriale .Pentru a fi ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura - secretar u.a.t. s_mari s_mari Vechimea de 5 ani in functia publica de secretar al unităţii administrativ-teritoriale este luata in considerare la examenul de admitere in magistratura? ... (vezi toată discuția)