avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... admitere in avocatura
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

admitere in avocatura

Va rog tare mult daca imi puteti oferi cateva informatii privind pasii care trebuiesc urmati pentru a deveni avocat. Inca sunt studenta dar as vrea sa stiu ce am de facut dupa ce obtin licenta, pentru ca imi este destul de neclar. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 17:41, 18 Iunie 2009
Aveti putin rabdare pina se aproba
Proiectul de modificare a Legii consilierilor juridici L514/2003
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

Conform acestui proiect, consilierii vor putea pleda si reprezenta in instanta la fel ca avocatii.

Alberto Kurtyan
Tot numai in interesul persoanei juridice ai carei salariati sunt, nu? exista noutati?
Nu numai, ci si oricaror alte persoane fizice sau juridice (dar cu acordul angajatorului).

Art. 36 - Consilierii juridici, indiferent de categoria unitatilor unde isi desfasoara activitatea, unitati bugetare sau agenti economici, ori neincadrati in munca, se pot organiza in cabinete individuale sau colective de asistenta juridica, putind instrumenta actele procedurale corespunzatoarea si reprezenta interesele persoanelor fizice sau juridice, in fata instantelor de judecata si ale altor autoritati, institutii publice sau private ori organe abilitate de lege, in afara programului de munca la unitatea la care este numit sau incadrat, iar in cadrul acestuia, numai cu acordul conducerii unitatii in cauza, in conditiile mentionate in Legea avocaturii, cu modificarile si completarile ulterioare.

Alberto Kurtyan
Imi e putin neclar... iun legea 51 spune ca pentru a pune concluzii tre' sa fii avocat, atunci, intreb eu, un om poate fi consilier juridic de la 8 la 17 si avocat dupa program? Sau, cu acordul societatii angajatoare, poate fi si avocat si consilier juridic in acelasi timp?? :stunned:
Ca eu asta inteleg din "in conditiile legii avocaturii", sa respecti ce spune acolo ca trebuie sa indeplinesti ca sa reprezinti: sa dai exemen in Barou etc.
Cred ca imi scapa ceva... Ori e iar o lege fantastic de buna si clara!!
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2009
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Eu cred ca as face asa:

Mi-as face un contract pentru un salariu de 50 RON, cu o firma care nu are nevoie de multa munca.
As lua acordul lor ... as face un cabinet de consilier juridic ...
Si as face activitatea prin cabinet individual.

Ati vazut ce simplu?
Contracte de asistenta si reprezentare cu persoane fizice in penal, divorturi, contraventionale ... avorturi ...
toate cazurile.

"Conditiile avocaturii" cred ca se refera doar la drepturi, nu la obligatii ;-)

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Tutorial admitere avocatura roumanie roumanie As dori si eu niste informatii despre ce pasi trebuie sa urmezi ca sa intri in avocatura. Probabil unii gandesc de pe acum ca am terminat facultatea cum a ... (vezi toată discuția)
Avocat maestru COSTACHE AURORA COSTACHE AURORA Buna ziua tuturor, As dori sa va cer sfatul in legatura cu urmatoarea problema: imi doresc foarte mult sa intru in avocatura si sunt dispusa sa investesc ... (vezi toată discuția)
In timpul celor doi ani dupa admiterea in profesie daca nu gasesc indrumator pot lucra in alta parte? ContSters89182 ContSters89182 Buna ziua. Daca cineva reuseste la examenul de admitere barou, si nu gaseste pe parcursul a cei 2 ani avocat indrumator, poate lucra in tot acest timp la ... (vezi toată discuția)