avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recuperare daune materiale de la Compania Nationala de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recuperare daune materiale de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR)

Buna.

Mai ieri am condus pe un drum plin de gropi si intamplarea a facut ca intr-o curba pe langa mine a trecut un TIR iar eu am intrat intr-o groaapa ce se afla pe sosea. NU am putut-o evita intrucat daca o evitam intram sub TIR.

Din pacate masina s-a avariat urat de tot. Stie cineva cum mi-as putea recupera banii cheltuiti cu reparatiile masinii? AM sanse sa castig in instanta impotriva CNADNR?
Cel mai recent răspuns: mesteriqa , utilizator 18:36, 4 Iulie 2011
HRISTOS A INVIAT!
Pt. Danbv: mersi mult pentru raspunsul explicit! in ceea ce priveste intrebarea dvs, amicul a observat prea tarziu groapa. Altfel nu imi pot explica situatia data. Ideea e ca amsina s-a cam facut praf si reparatia ei costa multi bani. Asa ca ... acum adunam informatii sa vedem daca merita sau nu sa ne puenm cu ei.
Oare CNADNR nu produce abuzuri? Orice sofer, DA stie ca trebuie sa mearga pe un drum corespunzator si nu sa ocoleasca gropi. Adaptarea trebuie realizata la conditiile de trafic si nu la cate gropi, nu?!!?! Gropile nu isi au locul in carosabil ci pe tarlale. CNADNR se ocupa de drumuri si NU de tarlale, unde se produce eventual agricultura si nu asfalt. De cate ori voi avea daune din cauza drumurilor, voi actiona in instanta CNADNR, asa cum o fac si ei cand nu am cu ce sa dovedesc plata rovignietei fara ca acestia sa ma informeze din timp asupra faptului, doar nu ei detin in parohie un sistem informatic rapid cu camere video, computere, etc performante??? Nu e mai cinstit sa fii avertizat si sanctionat luand la cunostiinta astfel din timp pentru lipsa rovignietei ca sa cumperi imediat o alta? Eu nu gasesc chitanta si deci sunt vinovat pentru cca vreo 20 de amenzi filmate pe A2 sau cine mai stie de cate ori m-au filmat.... Am platit si voi plati ca asta e.... Baietii, nici ei nu sunt de iertat, DELOC !!! Atentia, rovignieta veche mai trebuie pastrata inca un an de la expirarea valabilitatii ei!!!!
Potrivit art. 22 din O.G. nr. 43/1997, privind regimul drumurilor, administrarea drumurilor de interes local se asigură de consiliile locale, pe raza administrativ-teritorială a acestora.
Deci, danbv, a incercat, corect, sa va spuna pe cine trebuie sa dati in judecata.
CNADNR da in administrare drumurile, care sunt de interes local, comunal , judtean.In acest caz va trebui sa dati in judecata Municipiul X prin primar, (are personalitate juridica) si pt. mai multa siguranta si Consiliul local respectiv , care desi nu are personalitate juridica, nu poate sta in judecata, singur, ca administator ci prin Municipiu.
Daca dati in judecata CNADNR, o sa va spuna ca nu are calitate procesuala.
Intai insa, faceti o adresa catre MUNICIPIU, COMUNA prin primar, o adresa de conciliere in care le aratati situatia, proces verbal de constatare pagube,
Potrivit art.5 din O.U.G 195/2002 , in cazul unei stari necorespunzatoare a drumului, cum a fost in cazul d-voastra, si care a determinat producerea respectivului eveniment rutier nedorit, administatorul drumului raspunde civil, in conditiile legii, administrator care v-am aratat cine este.
Se poate angaja raspunderea pe art.998-999 cod civil.
INCA O INTREBARE: chiar daca vorbim de un drum national, iar portiunea stricata era intr-o comuna, competenta e a primariei acelei comune sau a CNADR? e urgenta. va rog sa imi raspundeti cat mai repede , intrucat am facut concilierea dar primaria acelei comune nu a raspuns si sunt foarte nedumerita. heeeeeelp!
Dupa cum am aratat administratorul civil al drumului national, orisiunde ar fi drumul, este CNADR

Alte discuții în legătură

Acident rutier grav datorat unei gropi in carosabil Ionatan Ionatan Acidentul s-a datorat unei gropi cu adancimea de 1 metru si cu o diametru aproximativ tot de un metru. Aceasta groapa se afla banda de circulatie (in mijloc) ... (vezi toată discuția)
Cnadr heeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp cafea1 cafea1 Buna ziua. Stimati domni / doamne avocati, primaria pe care am dat-o in judecata mi-a formulat intampinare comunicandu-mi ca nu este competenta. ce ma ... (vezi toată discuția)
Avariere auto datorita unei lucrari incorect executate kartago kartago Buna ziua, Mi-am avariat autoturismul intr-un sant provenit de la o lucrare recenta, incorect executata. Sapaturile s-au facut pe 26 noiembrie, transversal ... (vezi toată discuția)