avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Etaj construit fara autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Etaj construit fara autorizatie de constructie

Am construit in2005 , 60m patrati peste un parter care il aveam construit legal din 1985 de bunicul meu ,,problema este ca eu nu am avut nimic ptr. a face constructia din 2005 ,,,,,,,..deja locuiesc acolo platesc impozit si pe acei metrii pe care i-am construit in2005
,,,,metri ,imi apar si pe fisa de patrimoniu care am cerut-o de la primarie ca si cladire de locuit din 2007,,,,
Cel mai recent răspuns: BADNIC4 , utilizator 08:01, 23 Aprilie 2011
BADNIC4 a scris:

problema este ca eu nu am avut nimic ptr. a face constructia din 2005 ,,,,,,,


Lipsa formalitatilor legale la nivelul executiei in 2005,autorizatie de constructie si certificat de urbanism conduc la realitatea ,ca edificiul ridicat de dvs este fara forme legale
Contactati personal serviciul specializat din primarie,si verificati varianta favorabila dvs pentru intrarea in legalitate
Pentru constructii ridicate cu peste 2 ani in urma ,de regula se aplica amenda si se dispune obligarea proprietarului la obtinerea formalitatilor legal prevazute
si in general care este valoarea amenzii
Faptul ca platiti impozit si pentru etaj nu inseamna ca aveti un act cu care sa faceti dovada dreptului de proprietate asupra etajului.
Puteti solicita emiterea unei autorizatii de construire, caz in care ar trebui sa depuneti o documentatie care cuprinde si o expertiza in constructii sau puteti incerca sa formulati o actiune in constatare a dreptului d-voastra de proprietate asupra etajului construit fara autorizatie de construire care ar putea fi admisa, dar care poate fi la fel de bine respinsa ca inadmisibila in conditiile in care aveti deschisa calea in realizare (adica varianta I pe care v-am expus-o - autorizatia de construire).
Amenda este intre 1000 si 10000 lei, insa este depasit termenul in care vi se putea aplica amenda (daca intradevar constructia a fost edificata in 2005).
in copia de patrimoniu de la primarie apare cu destinatie :cladire de locuit din2007

in acest caz este posibila demolarea ?
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2011
BADNIC4, utilizator

Alte discuții în legătură

Renovare si extindere magazin fara autorizatie de constructie cristian86 cristian86 Am facut un credit si am inchiriat un magazin darapanat care avea cam 9mp. Pe acesta l-am renovat corespunzator si l-am extins cu cativa metri ... (vezi toată discuția)
Constructie casa fara atorizatie de cosntructie sorindan24 sorindan24 buna ziua ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi legate de o constructie realizata in anul 2012 fara autorizatie de constructie,pentru ca intentionez sa fac ... (vezi toată discuția)
Legea 50/1991 art 31, extensie dar am demolat si construit irina cristiana irina cristiana Buna seara! in februarie 2008, am obtinut autorizatie de constuctie a casei dar pentru extensie, adica exista deja o casa de 42m2, pe care eu am demolato si am ... (vezi toată discuția)