In urma decesului mamei au ramas 2 copii bineinteles in grija tatalui.Programul de lucru al tatalui este 8-17,dar facand naveta se prelungeste cu 2 ore.Situatia este insa alta ca tatal isi prelungeste programul si din alte motive(baruri, iubite noi) ajungand acasa f.tarziu sau deloc.Copiii sunt in grija bunicilor , in majoritatea timpului a celor din partea mamei de unde au primit intotdeauna un ajutor substantial.Toate drepturile banesti le incaseaza tatal (alocatie, pensie de urmas dupa mama) dar si le insuseste fara a contribui cu aproape nimic pentru copii, in ideea ca stau la bunici si oricum au grija de ei.Copiii sunt mici , au 4 si 8 ani.Intrebarea mea este urmatoarea : care a fi calea legala care sa oblige tatal sa dea aceste sume bunicilor care se ocupa de copii pentru a le depune intr-un cont pentru a le economisi pt.copii sau ca nstitutiile care le platesc sa faca asta direct?Stiu ca s-ar putea sa obtinem tutela copiilor destul de usor ,dar asta ar insemna sa-l absolvim de orice responsabilitate pe tata ,iar copiii fiind mici nu am dori sa-i supunem unor traume in plus avand in vedere ca si-au pierdut mama.Fiind vorba de o familie tanara, tatal are 29 dea ani este normal ca peste un timp sa se recasatoreasca, apar al ti copii, si stiind comportamentul lui,nu am dori ca cei 2 sa ramana fara nici un sprijin, (luand in calcul ca si noi ca bunici nu mai sunten chiar atat de tineri)sa aiba macar un depozit pecuniar la care sa poata apela.Cat despre a apela sa fie dati in grija statului, excludem din start acest lucru.
pot cere instantei incredintarea celor doi copii, cu obligarea parintelui sa plateasca pensie de intretinere.
se poate dezbate si succesiunea dupa mama.
Evacuare
andreutzz98
Buna ziua!
Cum se poate face o evacuare fara a apella la instanta judecatoreasca,mai exista si o alta cale?
In luna decembrie mama a decedat,ea locuind cu ... (vezi toată discuția)