avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune (dovada dreptului de proprietate)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune (dovada dreptului de proprietate)

Am deschis rol pt obtinerea unui teren pe baza de uzucapiune (teren alipit curtii mele de cca 40 de ani). Problema mea este cu vecinul de langa terenul meu care anul trecut si-a demolat casa de pe hotar in ideea de a-si face o alta dar afland ca eu nu am inca acte vrea si el 2m pe motiv ca nu mai are spatiu suficient pt curte. Eu nu am fost de acord iar el in mod abuziv a aruncat pamant fiare scanduri si caramizi in curtea mea distrugandu-mi gradina. Am chemat politia care mi-a cerut acte pe acel teren, daca nu am avut mi-au spus ca are si el dreptul sa-si puna acolo diverse. As dori sa stiu daca am vreun drept sa-mi ingradesc terenul intre mine si el, daca trebuie sa fac dovada ca am un proces pe rol si ce trebuie sa spun daca mai vine politia. Banuiesc ca pt gard imi trebuie autorizatie de constructie. Pot depune plangere penala contra lui? Fiind un teren in litigiu are voie sa arunce acolo diverse lucruri? Si daca el a desfiintat limita de hotar (casa si gardul dintre noi) nu e obligat sa faca ceva in loc? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 15:35, 28 Aprilie 2011
deci, vecinul NU are nici o legatura cu acest teren, el fiindu-mi DOAR vecin. Terenul (de altfel destul de mic - cca 100m- ) a fost cumparat de bunicii mei (cu chitanta) de la posesorul lui din acel moment(terenul e intravilan). Vecinul meu vrea sa-i dau sau sa-i VAND o parte pe motiv ca eu am curtea mare iar el nu prea are loc dupa ce si-a construit casa. Pt ca eu am refuzat el a intrat abuziv. Ce pot sa fac sa-l dau afara?
Pentru demolarea casei pe care o avea vecinul avea nevoie de o autorizatie de demolare. Ca sa primeasca autorizatia de demolare avea nevoie si de un contract cu o firma care sa-i transporte molozul (gunoiul) rezultat. Faceti o sesizare la primarie privitor la acest lucru si aratati ca respectivul individ, in cazul in care a avut o autorizatie de demolare, nu a respectat-o si a aruncat gunoiul in alte locuri.
Pe de alta parte, a-ti spus ca exista si un gard de lemn intre proprietatea lui si acel teren: daca acel gard a fost costruit de dvs. el nu avea nici un drept sa-l strice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legal sau nu liz1977 liz1977 :-/as dori sa aflu daca am nevoie de autorizatie de constructie pentru a ridica un gard de plasa(provizoriu), care sa delimiteze gradina mea de curtea ... (vezi toată discuția)
Mostenire ,drept de proprietate dumitrugj dumitrugj Buna ziua...am si eu o problema daca ma poate lamuri cineva...va multumesc anticipat...parintii mei au construit o casa in anul 1970 pe un teren de al bunicii ... (vezi toată discuția)
Problema delimitare hotar Rmy17 Rmy17 Buna ziua, am cumparat un teren cu o casa veche de vreo 60 de ani din chirpic.La cumparare vanzatorii mi-au prezentat cadastrul care arata terenul ca avand ... (vezi toată discuția)