Cum percep eu ca s-au petrecut lucrurile in realatia dvs. cu angajatorul.
1. A intarziat plata si v-a suparat sau v-ati suparat si a intarziat plata.
2.
V-ati dat demisia pretinzand plecarea imediata ( ceea ce nu e in concordanta cu legislatia )
3. A refuzat-o
4. Ati fortat nota dandu-va demisia fara preaviz legal mizind pe vina angajatorului privind plata.
5. Angajatorul s-a suparat ca ati plecat fara sa va dati lichidarea si a considerat fie ca aveti datorii de lichidare fie ca i-ati adus prejudicii directe prin parasirea postului detinut fie v-a facut o cercetare disciplinara pentru absente nemotivate, in care probabil a motivat anumite pierderi de care nici nu stiti.
Intrebari :
Aveti inregistrata in firma si prima si a doua demisie ?
Ati fost anuntat sa veniti sa rezolvati problema prejudiciului inventat verbal sau in scris
si ati neglizat problema ?
MihaiAlex a scris:
Salariul trebuia varsat pe card, dar s-a platit doar o parte mica din el. Lucrul se poate proba foarte usor cu extrasul de cont de la banca pe care apare data cand s-a varsat partea din salar pe card. Documente justificative pentru retinere nu exista pentru ca pur si simplu motivul retinerii este unul inventat, nu a fost nici o ancheta, nici o hartie scrisa etc.
Ce a facut angajatorul ( daca nu are documente justificative ) e un abuz aspru sanctionat de lege. Dar poate ca a fabricat documente asa cum a fabricat prejudiciul.
Sunt de parere sa intrebati la resurse umane daca au o baza legala pentru retinurea sumei din salariu. Daca sustin ca o au sa o puna la dispozitie ( sunt obligati sa o justifice si dvs.). Daca spun ca asa considera ei ca trebuie facut rugati-i sa va dea banii care ii datoreaza atentionand asupra ilegalitatii procedurii si vedeti ce se intampla.
Din pacate nu este vorba de nici un control extern, este vorba doar despre atitudinea angajatorului cand cineva inainteaza demisia. Nu am fost prima persoana careia ia fost aplicat acest tratament, cu motive inventate, si probabil nici nu voi fi ultima.
Daca stiti si alte persoane care au patit la fel ca dvs. interesati-va de procedura poate ca aflati mai multe detalii. Caile justitiei sunt uneori foarte incurcate.
Dupa cum am spus, CIM-ul semnat este unul standard, ceva in forma aceasta - [ link extern ]
Nu se precizeaza niciunde ce atributii de serviciu am, care ar trebui sa apara in fisa postului. Aceasta nu mi-a fost pusa la dispozitie pe perioada in care am fost angajat, si nu exista nici un act scris prin care sa mi se aduca la cunostinta responsabilitatile pe care le am.
Spun unii pe net ca nu trebuie fisa postului si organigrama si nici procedura de cercetare disciplinara e greaoie. Dar nu spun ca forma de intelegere scrisa intre angajat si angajator care rezolva corect problemele de litigiu intre angajat si angajator e dreapta si corecta.
Si stiu ei de ce.