:((buna ziua . lucrez intr-o firma care se ocupa cu intermedierea transporturilor, iar un nou ordin prevede si ca aceste firme sa numeasca o persoana desemnata sa se ocupe de coordonare transport. bineinteles dupa scolarizare si atestat, a venit randul actelor ce trebuiesc duse, printre altele si avizul medical....si domnilor spre surprinderea mea nu mai am dreptul sa coordonez transport din cauza ca port ochelari!!!!!!da, nu am primit avizul medical din cauza ca port ochelari, deci prin urmare nu am voie sa mai muncesc la birou sa dirijez masinile#-o#-o#-o.....iata domnilor tara in care traim si care ne doreste binele=D>=D>. se poate pune astfel problema sa mai muncesc? nu ar trebui sa ne ingropam din cauza ca purtam ochelari...asta dupa avizul medicului caruia ii e frica sa nu ma tai in hartii daca imi pierd ochelarii.si multumesc mult ca acum trebuie sa-mi caut de munca si sa mai platesc si toata valoarea cursurilor si a cheltuielilor. se poate face ceva, eu m-am convins ca nu.
Imi pare atit de bine ca in acest STAT orice trasnaie face vreunul, mi se raspunde imediat ca.... DA-L IN JUDECATA!. De parca aceasta propozitie a devenit panaceu universal.
E realmente un comentariu POLITIC si nu ma voi supara daca va fi scos, ori transferat in alt loc unde nu-l va mai vedea nimeni.
Dar NU MAI POT!!!!!!
Stimata doamna,
In functie de gravitatea problemelor oftalmologice conform standardului ministerului Transporturilor 443/2003 puteti pe baza avizului de inapt/inapt temporar sa va adresati policlinicii witting din bucuresti, care va stabili concluzia finala si incontestabila a situatiei dvs dpdv oftalmologic. Am avut caz de discromatopsie partiala care dupa un consult acolo si corectie optica corespunzatoare poate conduce ca si sofer profesionist.
Oricum dvs conform hg355/2007 trebuia sa aveti avizul medical de siguranta circulatiei inainte de inceperea cursului respectiv.
Pe motiv de inaptitudine medicala conform codului muncii puteti fi concediata fara sa va impute valoarea cursului pt ca angajatorul nu a respectat legea 319/2006 si hg 355/2007 care spune ca inainte de participarea la cursuri de calificare este obligatorie examinarea medicala - medicina muncii pentru stabilirea aptitudinii medicale cu privire la activitatea respectiva
pai tocmai cei de la comisia centrala m-au trimis la operatie. ma asteptam ca daca m-au chemat acolo macar sa ma consulte sa vada despre ce e vb, dar nu....mi-a spus frumos de ce nu faci operatia asta, uite te trimit eu la o clinica, am biletelul pe care mi-a scris , sa spun ca sunt din partea lui. este un abuz intr-adevar , nu ma pot obliga sa fac aceasta operatie, in primul rand sunt costuri enorme pt mine si riscuri, pe care nu vreau sa mi le asum.port ochelari, vad la fel de bine cu ei ca restul, si culmea am permis de conducere..., deci care e logica??
cat priveste documentele nu vor sa imi dea fisa mea, mi-au pus in mana un aviz pe care scrie inapt medical si ca diagnostic-miopie. cred insa ca legislatia e problema peste care se suprapune abuzul medicilor care profita de neputinta noastra. m-am gandit ca ar trebui sa le fac o sesizare dar cei de la colegiul medicilor mi-au raspuns sec -nu e problema noastra, e legat de min. transporturilor.
Buna,
dupa parerea mea au vrut neaparat sa te dea afara si au gasit motiv. Daca tu ai dreptate poti cere parerea unu avocat sau cere parerea celor de la ITM pentru ca este absurd...Trebuie sa scrie undeva ceva despre asta....iar inapt medical din cauza purtarii ochelarilor nu exista - poti purta lentile de contact si alea nu le mai poti pierde dar este f absurd oricum.
Nu stiu ce sa zic ...cu ei oricum nu mai poti lucra daca s-a ajuns la asta dar poti cauta motivul adevarat pentru linistea ta.
NU MA INTELEGETI GRESIT, NU CU ANGAJATORUL AM PROBLEMELE MARI, EI INCA NU AU LUAT MASURI SI AU INCERCAT SA INTERVINA, MA DOARE ABUZUL MEDICILOR CARE MI-AU TAIAT DREPTUL DE A PROFESA, COORDONEZ TRANSPORT DE 3 ANI SI IMI PLACE CE FAC SI POT URCA IN FIRMA IN CARE SUNT SI MI-AU ACORDAT INCREDERE, DAR FIRMA ARE NEVOIE DE PERSOANA CU ATESTAT DUPA NOUA LEGE CA SA POATA FUNCTIONA. IAR EU DESI AM ATESTATUL NU MAI POT FACE ASTA.E NEDREPT DAR SUNT CONVINSA CA ASTA NU VA SCHIMBA NIMIC