avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dosar pentru pensia de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dosar pentru pensia de invaliditate

Sotul a lucrat 5 ani in spania acuma beneficiaza de somaj .......in total are 35 ani de munca........nascut in 2 iunie 1955......din cauza ca sa inbolnavit si a avut mai multe interventii chirurgicale as dorii sa fac un dosar pentru a fi pensionat pe caz de boala........cum sa procedez.........inca mai este in evidenta medicului din spania.......
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:25, 28 Aprilie 2011
In primul rand vreau sa corectez un raspuns dat in discutia de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/for...
Domnul nu poate beneficia de pensie anticipata partiala inainte de implinirea varstei de 60 de ani.

Pentru pensia de invaliditate nu exista un dosar propriu-zis (in aceasta faza). Pentru evaluarea capacitatii de munca se depun la cabinetul de expertiza medicala o cerere si documentele medicale. Nici in Legea nr. 263/2010 nici in HG nr. 257/2011 nu sunt prevazute alte acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata maia1956 maia1956 Tatal meu are 32 ani lucrati in romania si 5 ani lucrati in spania.....cind poate iesi la pensie anticipata........si cum se procedeaza cu ani lucrati in ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pentru persoane incadrate in grad de handicap dritaS dritaS Buna ziua, Ieri am stat de vorba cu cineva a carei fice este incadrata cu handicap grad I (schizofrenie) si mi-a spus ca de curand i-a intocmit dosar pentru ... (vezi toată discuția)
Cum ma pot pensiona pentru invaliditate? dunare dunare doresc sa stiu care este legea privind pensionarea pe caz de boala? sau eventual art, paragrafele care mentioneaza conditiile pensionarii si actele necesare, ... (vezi toată discuția)