avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACOPERIS LA BLOC
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACOPERIS LA BLOC

Buna , am o problema cu acoperisul blocului . Am cumparat in urma cu putin timp un apartament la etajul 4 al unui imobil, intr-o zona centrala a orasului unde locuiesc, mentionez ca la cumparare nu am observat probleme cu infiltratii de apa in tavan: Acoperisul este in garantie pana anul viitor , firma care a executat lucrarea vine si pleaca , iar vecinii nu sunt de acord , decat o parte , cu refacerea acoperisului , ci doresc mansardarea blocului: va rog sa-mi spuneti daca sunt obligati la plata reparatiilor pentru acoperis si ce procent din numarul de 19 al apartamentelor, trebuie sa fie de acode pentru a se face mansardarea. mentionez ca eu nu sunt de acord cu mansardarea . MULTUMESC MULT FLORENTINA
Cel mai recent răspuns: morfeus , utilizator 23:54, 29 Iunie 2008
Cheltuielile sunt comune si obligatorii: Art. 34 alin (1) din Lege nr 230/2007 privind asociatiile de proprieteri. Tot in L nr 230/2007 Art. 24 gasiti dispozitii cu privire al adunarile asociatiei si nr de voturi: jumatate plus unu din membrii asociatiei. Hotararile sunt obligatorii dar pentru mansandare trebuie sa mai fie de-acord si cei de la disciplina in constructii de la primaria locala sau MLPAT daca cladire este monument istoric sau are alt regim.
Buna ziua!
Toti vecinii trebuie sa fie de acord cu masardarea.
In privinta acoperisului, firma care acorda garantia ar trebui sa repare acoperisul. Nu inteleg de ce, dupa ce vin, pleaca. Ar trebui sa ramana sa repare.
Nu are nicio legatura mansardarea cu garantia pe care o ofera ei lucrarii.
Practic, ma gandesc si la alta solutie: nu-i lasati dvs. mai bine sa mansardeze? In felul asta mutati pericolul inundatiilor un etaj mai sus. Ganditi-va ca de fiecare data nu veti mai fi inundata dvs., ci vecinii de la mansarda.
Cu stima,
av. Silviu Serban
MULTUMESC PENTRU SFAT ; DAR NU SUNT DE ACORD CU MANSARDAREA IN PRIMUL RAND PT CA NU STIU DACA STRUCTURA BLOCULUI REZISTA ; CEI CARE FAC MANSARDAREA SUNT INTERESATI SA CONSTRUIASCA SI SA SCOATA PROFITUL ; DAR DACA PESTE CATIVA ANI O SA APARA CRAPATURI SI FISURI EU CE FAC ; AM DAT O GROAZA DE BANI PE UN APARTAMENT AM INTRAT IN RATE PE TERMEN LUNG SI MAI APOI SA NU MAI VALOREZE NIMIC. IAR MIZERIA ; PRAFUL SI ALTELE TOT EU DE LA ETAJUL 4 O SA LE SUPORT UN AN ; DOI PANA S-AR TERMINA MANSARDAREA; CE AR INSEMNA CA PERIOADA ACEEA SA STAU CU GEAMURILE INCHISE? VA ROG SA-MI SPUNETI DACA STITI DIN 19 APARTAMENTE ; CATE TREBUIE SA FIE DE ACORD CA SA SE FACA ACEA MANSARDARE ? MULTUMESC FRUMOS. FLORENTINA
Florentinavl din cate observ nu ati citit regulamentul. Nu aveti voie sa scrieti cu majuscule.
Toti vecinii trebuie sa fie de acord cu masardarea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2008
ContSters42967, utilizator
puteti actiona in instanta firma care a facut acoprisul si puteti sa-i obligati sa-l refaca in baza garantiei sau sa-l faca din nou.

asa este, toti vecinii trebuie sa fie de acord cu mansardarea.

Alte discuții în legătură

Inundatie apartament cauzata mansarda vecinului DianaMG DianaMG Buna ziua, Am achizitionat anul trecut un apartament la etajul 3/3. Deasupra apartamentului a fost construita acum 4-5 ani o mansarda. Dupa ... (vezi toată discuția)
Vecinul de la 4 l-a inundat pe cel de la 3... cavallis cavallis buna ziua, in scara la mine...vecinul de la 4 (plecat din tara) ia cedat furtunul de sub ghiuveta bucatarie, a picurat si in timp ia facut bucataria praf, ... (vezi toată discuția)
Balconul neacoperit considerat acoperisul blocului? SorinPd SorinPd Bună ziua, Locuiesc într-un bloc de apartamente la ultimul etaj, iar vecinul de la etajul inferior este inundat din cauza ploilor. Menționez faptul ca ... (vezi toată discuția)