avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACOPERIS LA BLOC
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACOPERIS LA BLOC

Buna , am o problema cu acoperisul blocului . Am cumparat in urma cu putin timp un apartament la etajul 4 al unui imobil, intr-o zona centrala a orasului unde locuiesc, mentionez ca la cumparare nu am observat probleme cu infiltratii de apa in tavan: Acoperisul este in garantie pana anul viitor , firma care a executat lucrarea vine si pleaca , iar vecinii nu sunt de acord , decat o parte , cu refacerea acoperisului , ci doresc mansardarea blocului: va rog sa-mi spuneti daca sunt obligati la plata reparatiilor pentru acoperis si ce procent din numarul de 19 al apartamentelor, trebuie sa fie de acode pentru a se face mansardarea. mentionez ca eu nu sunt de acord cu mansardarea . MULTUMESC MULT FLORENTINA
Cel mai recent răspuns: morfeus , utilizator 23:54, 29 Iunie 2008
multumesc pentru avertismentul in legatura cu majusculele, am fost prea grabita sa scriu mesajul si nu am citit in intregime regulamentul. multumesc tuturor si pentru raspunsuri . o zi buna in continuare . florentina vlad_ arad
Sunt de acord cu tine Florentina. Si la noi s-a mansardat blocul, lucrarile terminandu-se anul acesta mai exact acum o luna de zile. Toti vecinii trebuie sa fie de acord cu mansardarea deci in proportie de 100%. Este adevarat si cu structura de rezistenta si cu profitul firmei care va executa lucrarea dar ce e mai grav e ca s-ar putea la inceputul lucrarii cand se va decoperta acoperisul vechi (care e umplut cu cateva zeci de tone de zgura, daca e bloc construit in perioada comunista)) sa-ti distruga tie apartamentul pentru care ai platit bani grei . Asa s-a intamplat in blocul unde locuiesc eu unde vecinii de la 4 (eu stau la 3 din fericire dar tot rau a fost) au ramas consternati de zgomotul asurzitor al pikamerelor dar si de tencuiala cazuta in proportie de 50% si peretii crapati, praf, apa de la ploile care au cazut pentru ca deasupra s-a pus provizoriu doar o folie. O sa-ti faca mai multe oferte (firma respectiva), in principiu oferte banesti, daca ai sa fii ultima care refuzi sa semnezi. Te sfatuiesc sa nu accepti nimic. Nimic nu e mai bun decat casa pe care o ai in buna stare. Mansardarea blocurilor e cea mai mare tampenie inventata vreodata. Nici nu pot sa-ti spun cat am suportat cu toate ca stau la etajul 3. Zgomotul si vibratiile sunt de nedescris cel putin la decopertare si la scoaterea aticurilor de beton de pe marginea planseului. Au aparut fisuri si la etajele inferioare chiar si la mine in apartament. Groaznic! Poate doar daca se apuca sa construiasca asa fara sa scoata aticurile si zgura dar ma indoiesc, mansarda are aspect de moara de vant, nu e stabila si ar fi mai greu sa vanda. Oricum, zgomot o sa fie la discretie cand o sa se bage reteaua electrica, tevile de apa si de scurgere si mai ales cand o sa sparga planseul pe casa scarii ca sa poata face scara pentru acces la ultimul nivel. Mai bine sa actionezi in instanta firma care a facut acoperisul ca sa-l refaca in baza garantiei si poti sa stai linistita dupa aceea. Iti urez succes si nervi de otel!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie apartament cauzata mansarda vecinului DianaMG DianaMG Buna ziua, Am achizitionat anul trecut un apartament la etajul 3/3. Deasupra apartamentului a fost construita acum 4-5 ani o mansarda. Dupa ... (vezi toată discuția)
Vecinul de la 4 l-a inundat pe cel de la 3... cavallis cavallis buna ziua, in scara la mine...vecinul de la 4 (plecat din tara) ia cedat furtunul de sub ghiuveta bucatarie, a picurat si in timp ia facut bucataria praf, ... (vezi toată discuția)
Balconul neacoperit considerat acoperisul blocului? SorinPd SorinPd Bună ziua, Locuiesc într-un bloc de apartamente la ultimul etaj, iar vecinul de la etajul inferior este inundat din cauza ploilor. Menționez faptul ca ... (vezi toată discuția)