avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie dupa un an la leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie dupa un an la leasing

salut, am si eu o problema referitoare la un leasing auto, anul trecut in martie am predat masina unei societati de recuperare aveam undeva la 4000 ron restanta, acum dupa un an primesc o notoficare prin care firma de leasing in speta cesioneaza creanta catre o firma de recuperare sau ce o fi pt ca imi apare si un recuperator care imi spune ca am de plata undeva la 11.800 ron...si ca creanta e inscrisa in arhiva electronica de garanti mobiliare.
Nu am reusit sa sun , sa vad despre ce e vorba o sa sun maine sa cer lamuriri insa as vrea sa stiu daca mai sunt sau au fost persoane in situatia mea. o sa revin cu alte detali dupa ce o sa sun.:(
va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
sunt mii in cazul dvs.
Externalizarea este la moda. Cumpara cu maxim 10% o creanta si o umfla tare de tot. Prezentati cazul complet dupa ce luati legatura cu "hartuitorii" :)
Am revenit , am sunat azi am discutat cu un agent care se ocupa de dosarul meu. A fost f amabila dispusa la negocieri, prea multe detali nu am decat ce am precizat, firma de leasing a vandut creanta catre o alta firma care a angajat un recuperator de creante, suma de 11800 este compusa din val care o aveam de dat suma datorata, dobanda aferenta ( timp de un an nu ma anuntat nimeni insa dobanda a fost calculata) , diferenta de pret , penalitati si asa mai departe, ideea este cum pot gasi o solutie eficienta pt mine, sunt pozitiv in a plati insa suma de 11800 e deja prea mult.
@sorini22: "suma este compusa din dobanda aferenta,... , diferenta de pret:stunned: , penalitati si asa mai departe..."


e de necrezut cum un "stat" din europa de azi tolereaza asa ceva.

numai cateva articole, similare cu acestea, ar fi suficiente sa se puna capat la astfel de practici...

" 3. Prin dobanda se intelege nu numai sumele platite in bani, dar ori si ce alte prestatiuni sub orice titlu sau denumire, la care debitorul se obliga drept echivalent al folosintei capitalului socotit in numerar.
...
6. Acela care intr-o conventie civila sau comerciala, acordand sau prelungind un imprumut, va primi sau va stipula, pentru sine sau pentru altul, prin insusi actul de imprumut, prin act separat, prin act deghizat sau in orice alt mod, o dobanda conventionala superioara celei fixata in modul aratat prin acest decret, savarseste delictul de camata si se va pedepsi cu inchisoarea de la 2 luni pana la 2 ani si cu amenda de la 10 - 30.000 lei.

7. La aceeasi pedeapsa va fi supus acela care, in orice alt contract de imprumut formal sau deghizat, va primi sau va stipula pentru sine sau pentru altul, avantaje care sunt in asa depasire fata cu valoarea prestatiunii date sau fagaduite, incat intrec cu cel putin un sfert pretul curent sau justul pret al celeilalte prestatiuni.
...
9. La aceeasi pedeapsa ca cei vizati la art. 6 si 7, vor fi supusi:
Acei care cedeaza o creanta uzuara sau acei care, cu stiinta o dobandesc pentru a o valorifica....

10. In cazurile cand delictele prevazute la art. 6, 7 si 9 s-au comis in una din urmatoarele circumstante:
In timpuri de grave crize economice.
Provocand o dauna de o deosebita importanta.
Un mare numar de persoane au suferit pagube grave.
Prin simularea cametei, afacerii
...
...inchisoarea va fi de la 6 luni la 3 ani si amenda de la 20.000 - 100.000 lei, atragand dupa sine si pierderea drepturilor politice."...

[ link extern ]







Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
ContSters123067, utilizator
Buna zuia!
Si eu sunt in aceeasi situatie, dar astept sa vad ce se va intampla in timp.
Nu se pot cere a fi recuperate creante nefondate sau care nu pot fi demonstrate faptic in instanta.
Daca aveti noutati, prezentatile aici.
Va multumesc!
aaa poi stai ca ei au facturi...iti dai seama ca nu iti spun asa din cap ca ai de plata....au ei o explicatie...problema e ca ajung sa platesc aproape 30000 daca achit suma asta si masina tot nu am.;))

Alte discuții în legătură

Legalitatea firmelor de recuperare creante branischi37 branischi37 :confused:Salut tuturor, itrebarea mea este : Chiar e legal ce fac aceste firme? (vezi toată discuția)
Re : camata- infractiune sau nu?? Preotu  Alexandru Cotiso Preotu Alexandru Cotiso Revin prezentandu-mi scuzele asupra unei erori materiale stercurate in text. Este vorba de incriminarea \"de lege lata\" a acestei activitati. \"De lege ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu banca adryanamyhaela adryanamyhaela Buna ziua, As dori sa va fac cunoscuta atat Dvs cat si altor romani care vor dori pe viitor sa contracteze un credit de la Banc Post ca aceasta asa numita ... (vezi toată discuția)