avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia si concediul restant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia si concediul restant

Buna ziua
Am urmatoarea problema>
Vreau sa-mi depun demisia de la locul de munca (bugetar). As mai avea din concediul de anul trecut de luat 7 zile restante si plus cele de anul acesta (aproximativ 10) si bineinteles prima de vacanta aferenta zilelor de concediu de anul acesta. Din momentul in care imi depun demisia apare acea perioada de maxim 15 zile (calendaristice parca) in care trebuie sa mai stau. Din momentul depunerii demisiei pot sa solicit concediul restant si concediul de anul acesta (pentru a-mi acoperi cele 15 zile)?
Intrebarea mea nu este legata de "daca pot" (probabil ca pot) ci de daca mi se poate refuza acordarea lui.
Multumesc pentru viitoarele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 12:19, 20 Septembrie 2008
Am si eu o intrebare. Mi-am dat demisia si trebuie sa-mi iau banii pe concediul de odihna neefectuat ( 9 zile). Cum se calculeaza aceste 9 zile?? In functie de salariul pe care l-am avut in mana sau in functie de ceea ce e trecut pe stat??
Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mica decât salariul de baza, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevăzute în contractul individual de munca.
Indemnizaţia de concediu de odihna reprezintă media zilnica a drepturilor salariale prevăzute mai sus din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicata cu numărul de zile de concediu.

Prin urmare, indemnizatia de CO este calculata in functie de salariul de baza la care se adauga sporurile si indemnizatiile cu caracter permanent.
ella_me a scris:

Am si eu o intrebare. Mi-am dat demisia si trebuie sa-mi iau banii pe concediul de odihna neefectuat ( 9 zile). Cum se calculeaza aceste 9 zile?? In functie de salariul pe care l-am avut in mana sau in functie de ceea ce e trecut pe stat??

Din cele scrise de dvs inteleg ca aveti alt salariu mai mare decat cel trecut pe stat. Daca e asa cred ca ramane la latitudinea angajatorului, dar in cele mai multe cazuri se dau conform statelor. Se calculeaza astfel: salariu : nr zile luna X nr zile CO.
Succes!
Buna ziua,
Am si eu o "mica" problema. Mi-am dat demisia ,am stat cele 15 zile in preaviz am primit o decizie de lichidare, am luat cartea de munca dar nu am primit banii pe cele 7 zile restante de concediu aferente perioadei lucrate anul acesta.
Contabila mi-a zis :" De ce nu ti-ai facut concediu ?" . Ce trebuie sa fac sa-mi recuperez banii ?
O cerere respectuoasa de co compensat la incetarea cim, cf. Codului Muncii si mentiunea (verbala) ca si ITM ii poate "ruga respectuos" sa plateasca acest co, care este dreptul salariatului...........
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2008
Doina Elena, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Este posibil??!??! georgika georgika Vreau sa plec de la firma unde lucrez...intre timp eu am depus CV pt un alt job, vreau sa stiu in momentul in care o sa fiu chemata la celalalt job (God help ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz emine emine Buna ziua, Lucrez la o firma ca operator prelucrare date si vreau sa imi dau demisia Conform contractului actual trebuie sa stau in preaviz 15 zile ... (vezi toată discuția)
Lichidare la zi Tamara1987 Tamara1987 Buna ziua, Am o nelamurire si de aceea m-as bucura mult daca m-ar putea ajuta cineva in acest sens. Situatia e urmatoarea: in data de 09.05.2013, mi-am dat ... (vezi toată discuția)