avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli la bloc

Buna ziua.
La blocul nostru se afiseaza cheltuielile in data de 25. daca pana in 30 sfarsitul lunii in curs nu le-ai platit, esti afisat la restantieri. Nu e normal sa fie 2 dati de incasare sau o perioada mai lunga pana sa te treaca ca restantier?
t_ovi2002 a scris:
La blocul nostru se afiseaza cheltuielile in data de 25. daca pana in 30 sfarsitul lunii in curs nu le-ai platit, esti afisat la restantieri.


Sa intelegem ca pe data de 25 ale fiecarei luni se afiseaza lista de plata pe care scrie termenul scadent data de 30 ale lunii, da!?
Pana aici nu e ceva anormal si este legal daca asa s-a hotarat in asociatia dumneavoastra.
Dar nu inteleg cum de " esti afisat la restantier" dupa data de 30 ! Adica pe 31 sau 01 ale lunii urmatoare se afiseaza alta lista cu restantieri?
Daca achitati dupa data de 30 ale lunii curente pana la 25 luna urmatoare, cand se afiseaza alta lista, ce restanta poate apare pe aceasta noua lista daca restanta este platita inainte de aparitia acesteia?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
Adriantot, moderator
Este considerat restantier deoarece nu a platit in termenul scadent, desi practic cota este platita....
O aberatie consumata in multe asociatii care scurteaza termenul scadent aproape de ridicol, in schimb lasa lista pe avizier o luna intreaga, timp in care inca mai incaseaza si care incasari, depasind termenul scadent, sunt considerate ca nefiind facute.
O aberatie, pur si simplu!
@f_ovi va rog sa ne spuneti care este motivul pentru care se face asa rapid evidentierea dv. in listele cu restantieri. cumva pentru a va calcula penalizari dupa ce-a de a 5a zi?.
S-au uita-te pe site-ul regiilor locale care furnizeaza utilitati si vezi cat timp lasa fiecare regie pana la scadenta unei facturi.Deasemenea procentul de penalizare zilnica parca este 0,02% / zi intarziere( in toata tara la fel) in cazul intarzierii la plata a asociatiei fata de regie foarte mic(mult mai mic) decat cere asociatia unui restantier (noroc ca legea prevede maxim 0,2% / zi= de zece ori mai mult, altfel...).Du-te la o oarecare regie si o sa i-ti spuna asa: evaziune cu acte in regula.:O
nu are nici cea mai mica relevanta ca regia x te lasa 5 zile si regia y te lasa 30 zile, tu lista de plata o afisezi la data fixa, 1 singura data pe luna si trebuie sa te asiguri ca nu vei fi penalizat de catre furnizor; legea 230 spune ca asociatia stabileste sistemul propriu de penalitati si termenul de plata al listei, maxim 20 zile zice legea, dar poate fi oricat a fost stabilit sub 20
legat de penalizari hg1588 e clara: dupa 30 zile de la data scadenta se pot aplica penalizari, orice altceva este ilegal

@johnpescar
evaziune? de ce evaziune? e venit nedeclarat? neimpozat corespunzator?
este un venit legal al asociatiei de proprietari care la sfarsitul anului, daca nu faci dovada ca il transformi in investitie si reparatie, e considerat profit si statul iti ia fix 16% ca sa "mance si gura lor" ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Precizari art 49 - 230/2007 - sistemul propriu de penalizari IIC IIC Buna ziua, Am nevoie de ajutorul vostru pentru a lamuri o chestie simpla, dar pentru care am nevoie de o confirmare a celor mai cu experienta. Legea ... (vezi toată discuția)