avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Intrebare .. tragerea la raspundere a magistratiilor..
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Intrebare .. tragerea la raspundere a magistratiilor..

Se poate face o petitie online pt. a atrage atentia in a se pune in vigoare o lege care trage la raspundere judecatorii care sunt raspunzatori pentru deciziile gresite si tot felu de erori judiciare de tot rasu?

Si in functie de gravitatea decizei sa se raspunda penal sau material.

De ce se evita asa ceva chiar dormim pe noi la infinit?
Cel mai recent răspuns: nante , utilizator 16:03, 28 Mai 2011
nu li se poate intampla nimic!
paguba e platita la cedo de statul roman - dar nu efectiv de functionarul "in culpa"

E clar ca lipseste deontologia profesionala, regulamentul intern al magistratilor, sanctiunile, comisia de disciplina. sau sunt doar de decor, sau nu functioneaza, adica exact ceea ce .... reclamati...

Eu stiu avocat (fost judecator) care a reclamat alt judecator si e greu de pus in opera..... sunt unii oamenii care se apuca de drept tocmai din acest motiv.

Daca nu spuneti nimic concret despre experienta dvs personala, ramane o discutie generala fara fapte. Mai sunt situatii similare in care expertii sunt cei care calca stramb rau.

judecatorul nu poate fi obligat sa judece intrun anumit fel
de aceea se impune o judecare UNITARA - prin recurs in interesul legii
atunci cand in cazuri asemanatoare se dau decizii contradictorii ! paradoxal sistemul permite, pana la impunerea unei judecati unitare.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
ContSters83715, utilizator
Pai din cate spune dl. R.gabi putem face plangere la CSM, eu sincer daca fac nu cred ca o sa conteze de loc .. eu ma gandeam la ceva mai mult ceva care sa cantareasca mai mult decat o simpla plangere... o petitie semnata de cateva zeci de mii de oameni... care sunt sigur ca se gasesc... doar aruncand o privire pe plangerile catre CEDO se vede cati sufera din cauza unei justitii care lasa mult mult de dorit .. si ce e mai grav e ca suntem in 2011 si continuam sa oftam si sa dam din umeri si doar vorbe goale.. chiar nu se vede ca suntem o rusine a EU?

Nu e vorba de experienta personala.. E vorba de experientele personale a tuturor care platesc si trec prin sistemul bolnav.. si totusi tot nu se face nimic serios..

E vorba de o lege simpla.. ai gresit .. platesti. E simpla, normala si logica si care se aplica la restul la toti... si ei sunt exceptiile?

reflexleg, utilizator
daca nici toate hotararile cedo existente deja nu rezolva problema contra inneregulilor statului, dar mai ales in domeniul justitiei si statutlui magistratului, care este special....
cum ar trebui sa sune petitia?

mai mult decat sa faci revizuire si sa impui hotararea CEDO in romania....pe plan individual, sa iti incasezi despagubirile de la CEDO dupa 4-5 ani, nu prea ai ce face. decat petitia . Eu o semnez.. dar unde este?

boala institutiilor este ca nu au un sistem de management si audit intern despre cum se rezolva o problema, pt ca data viitoare sa o rezolve mai bine si unitar, nu haotic si neprofesional..

daca va referiti la profesiile liberale.....e un mare capitol
ContSters83715, utilizator
Aici se poate initia si semna o petitie.

Am pus link-ul cu petitiile care au avut un nr. cel mai mare de semnaturi.

[ link extern ]

Se primesc si raspunsuri de la autoritati pentru petitiile adresate
reflexleg, utilizator
o asemenea lege ar fi ideala,poate s-ar mai termina cu abuzurile care le fac magistratii,avem un sistem legislativ bolnav unde fiecare face ce-l taie capul,fara o suporta nici un fel de consecinta

Alte discuții în legătură

Raspunderea magistratilor...personal,in cazul condamnarii romaniei de cedo... gigelas gigelas [b]Cred ca ar fi util sa deschidem un topic,cu privire la raspunderea magistratilor,in cazul condamnarii Romaniei la CEDO[/b]. Astfel,parerea mea,ar trebui ... (vezi toată discuția)
Judecatori impartiali sau simpli agenti ai statului? Roland Mindrila Roland Mindrila Cum sa dea judecatorul o hotarare impotriva Statului care il plateste? La randul sau, justitiabilului nu mai poate avea incredere in actul de justitie, in ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva magistratilor justdeals justdeals Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unor magistrati : procurori, prim-procurori, judecator ? PARCHETUL GENERAL?? (vezi toată discuția)