avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile angajatei gravide
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile angajatei gravide

sotia mea este angajata la un s.c. de un an de zile, de curand am aflat ca este insarcinata. am fost la medicul de familie la medicul specialist de unde am luat toate actele necesare pentru a anunta in scris pe cei de la societatea comerciala.
azi a primit un telefon si i-au cerut o noua adeverinta de la medic de familie ca si cum ea ar fi apta de munca. eu nu inteleg de ce este nevoie de o noua adeverinta cand au deja o copie de la scrisoarea medicala de la medicul specialist si o adeverinta de la medicul de familie cum ca este gravida.
mai este nevoie de adeverinta ca este apta de munca ? ca nu inteleg cum poti sa fi apta de munca atata timp cat esti gravida.
Cel mai recent răspuns: dboariu , utilizator 23:55, 13 Mai 2011

pana la urma am lamurit problema in legatura cu adeverinta de munca, societatea respectiva si-a schimbat numele si din cate am inteles noul cod al muncii obliga ca angajatorii sa ceara noilor angajati adeverinte de la medicul de familie pentru pentru a constata ca sunt apti de munca.

Medicul de familie nu are dreptul legal sa elibereze adeverinte pt ”a se constata ca sunt apti de munca”. Numai medicul de medicina muncii stabileste aptitudinea in munca; si nu elibereaza adeverinte, ci fise de aptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc de sarcina calin1992 calin1992 Buna ziua! Lucrez la a agentie de pariuri sportive unde se fumeaza. Mi-as dori sa raman insarcinata si as vrea sa am posibilitatea sa beneficiez de acest ... (vezi toată discuția)
Sarcina analexandra analexandra Buna ziua, Sunt angajata la o firma si azi am anuntat sarcina mea domnului Director, am avut o discutie cu el legata de activitatea mea in firma, si imi ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare concediu de risc maternal ramona18121984 ramona18121984 Buna seara.Sunt insarcinata in 5 luni si medicul specialist mi-a recomandat intrarea in concediu de risc maternal,intrucat am o sarcina cu probleme.Am ... (vezi toată discuția)