avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale IMPOZITE SI TAXE LOCALE
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

IMPOZITE SI TAXE LOCALE

Buna ziua, as dori sa va adresez o intrebare.Un contribuabil proprietar al unui
autoturism poate fi scutit de taxa asupra mijlocului de transport in baza certificatului de handicap ACCENTUAT cod boala Q65???Autoturismul nu este adaptat handicapului.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 19:06, 7 Mai 2011
Conform Legii 448/2006 :

Art. 26-Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:

a) scutire de impozit pe veniturile din salarii şi indemnizaţii de natură salarială;
b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.

Art. 28. - Persoanele cu handicap, deţinătoare de autoturisme adaptate handicapului, precum şi persoanele care le au în îngrijire beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare a reţelelor de drumuri naţionale, prevăzut în Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind introducerea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

In concluzie,deoarece autoturismul pe care il detineti in proprietate nu este adaptat handicapului , nu beneficiati de scutire de taxa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu copil in intretinere cu handicap accentuat drandaadina drandaadina Bună ziua, As dori sa stiu daca beneficiez de scutirea taxei de timbru pt masina in condițiile în care am un copil de aproape 2 ani cu un handicap ... (vezi toată discuția)
Scutire ompozit persoana cu handicap jetli jetli Buna ziua! Sunt persoana cu handicap grav, fac hemodializa si spondilita cu poliartrita. Intrebarea este daca trebuie sa platesc impozit pe autoturism, ... (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap ancafogarasi ancafogarasi La angajarea unei persoane cu certificat de handicap se intocmeste un dosar care se depune vreunei autoritati, sau pur si simplu in baza legii 448/2006 ... (vezi toată discuția)