avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Certificat boala cu handicap grad accentuat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Certificat boala cu handicap grad accentuat

Buna ziua,
cine cunoaste respectivele legi ,imi poate raspunde si mie,va rog:
pot inscrie masina pe numele copilului minor posesor al unui asemenea certificat?copilul nu este inca la virsta de buletin iar handicapul nu este motor.
ma intereseaza scutirile de taxa de prima inmatriculare si impozit.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: utilizatoare , utilizator 09:29, 18 Ianuarie 2014
Cautati si cititi Legea nr. 448/2006 republicata 2008, legea privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Art. 26
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale:
a) scutire de impozit pe veniturile din salarii si indemnizatii de natura salariala;
b) scutire de la plata impozitului pe cladire si teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizatiei de functionare pentru activitati economice si viza anuala a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.
Art. 27
(1) Persoanele adulte cu handicap grav si accentuat pot beneficia de credit a carui dobanda se suporta din bugetul de stat, prin bugetul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, pentru achizitionarea unui singur mijloc de transport si pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor individuale de acces, cu conditia platii la scadenta a ratelor creditului.
(2) Beneficiaza de prevederile alin. (1) si familia sau persoana care are in ingrijire cel putin un copil cu handicap grav ori accentuat.
Art. 28
Persoanele cu handicap, detinatoare de autoturisme adaptate handicapului, precum si persoanele care le au in ingrijire beneficiaza de scutire de la plata tarifului de utilizare a retelelor de drumuri nationale, prevazut in Ordonanta Guvernului nr. 15/2002 privind introducerea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 424/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 29
Sumele aferente dreptului prevazut la art. 28 se suporta de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor.
Conditia esentiala pentru ca un bun mobil sa poata fi inmatriculat pe numele unei persoane detinatoare de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap o constituie ca autovehiculul sa fie adaptat tehnic conform prescriptiei medicului specialist,astfel incat sa poata fi condus pe drumurile publice de catre persoana cu handicap
Cum in cazul dv copilul este minor,nu se poate materializa interesul dv
multumesc pt raspunsuri.as putea cumva inscrie masina pe numele copilului astfel incit sa fiu scutita de impozitul anual macar?copilul are virsta foarte mica.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire ompozit persoana cu handicap jetli jetli Buna ziua! Sunt persoana cu handicap grav, fac hemodializa si spondilita cu poliartrita. Intrebarea este daca trebuie sa platesc impozit pe autoturism, ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu copil in intretinere cu handicap accentuat drandaadina drandaadina Bună ziua, As dori sa stiu daca beneficiez de scutirea taxei de timbru pt masina in condițiile în care am un copil de aproape 2 ani cu un handicap ... (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap ancafogarasi ancafogarasi La angajarea unei persoane cu certificat de handicap se intocmeste un dosar care se depune vreunei autoritati, sau pur si simplu in baza legii 448/2006 ... (vezi toată discuția)