avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine are obligatia verificarii calculelor intretinerii?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine are obligatia verificarii calculelor intretinerii?

Am fost data in judecata de 2 ori ptr.plata intretinerii si de fiecare data dosarul s-a suspendat deoarece administratorul nu a adus documentatia necesara.
Acum este a treia oara,dar de data aceasta ii reprezinta un avocat.
Nu sunt o pers.rau platnica,dar avand venituri modeste am platit cand am putut si cat am putut.
Deoarece sunt absolut sigura de faptul ca nu este corect calculul afisat,as dori sa stiu cine se ocupa cu verificarea acestuia.
Mentionez ca in primele doua procese am avut av.din oficiu care a banuit acelasi lucru.
Ce pot face in acest caz?
Va multumesc anticipat!
Nu am cum sa sesizez greseala din liste,deoarece ar trebui sa am facturile la utilitati.
Daca le-as avea mi-as face singura socotelile caci am facut lic.de contabilitate si comert.
Am facut acum o sesizare online pe saitul primariei sect.5 si voi incerca sa fac si una scrisa la CGMB.
Toate cele bune!
@georgetastancu
legea 230/2007 si hg 1588/2007 precizeaza:
1. ca membru al asociatiei de proprietari aveti dreptul de a avea acces la ORICE document al asociatiei
2. daca aveti dubii cu privire la calculul intretinerii, in termen de 10 zile de la afisarea tabelului, aveti dreptul de a contesta in scris acest calcul si sa cereti explicatii scrise in aceasta privinta. orice raspuns scris din partea asociatiei o poate absolvi sau acuza de neregulile banuite de dvs
In temeiul art 10 din L nr 230/2007 si art 12 A din HG nr 1588/2007
c)Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces,la cerere,la orice document al acesteia
d)sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si ,eventual sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari,in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata
Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

Daca procesul a fost suspendat deja in doua randuri, inseamna ca asociatia nu a depus toata documentatia. Daca nu a depus-o, sumele din liste nu justifica valoarea totala a restantelor, fie nu au aceste documente. In ambele cazuri... asociatia are un pariu pierdut.
Accesul la justitie e liber asa ca, la proces, puteti solicita si dv. un avocat din oficiu.
Nu va apucati sa spuneti la proces ca nu sunteti de acord cu sumele de plata ca instanta va dispune expertiza contabila pe care o platiti dvs. Cum spuneti ca aveti venituri modeste...
Eventual, la urmatorul termen, solicitati instantei sa dispuna ca asociatia sa va puna la dispozitie copii dupa toate documentele justificative care au sta la baza intocmirii listelor.
Reclamanta asociatie de proprietari avea obligatia ca de la formularea actiunii sa probeze temeinicia sumelor impuse
Daca nu a inteles sa sustina si sa probeze sumele pentru care a formulat actiune impotriva dvs,se impune sa solicitati instantei sa ia act ca reclamanta nu a probat temeinicia si legalitatea sumelor ,motiv pentru care sa se pronunte

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari VLADTANASIE VLADTANASIE Buna seara, Conducerea asociatiei de proprietari calculeaza cotele comune in mod abuziv. Nu exista un dialog cu presedintele si cenzorul. Functia de ... (vezi toată discuția)
Administratorul are voie sa faca orice lucrare pe scara fara a intreba proprietarii scarii? bratualina bratualina administratorul meu efectueaza multe lucrari fara a face dovada platii(copii facturi)cu diverse persoane neautorizate de cele mai multe ori, iar sumele pe care ... (vezi toată discuția)
Contestarea listelor cu cotele de intretinere Shamy Shamy Daca un proprietar nu este membru al asociatiei de proprietari dar are o problema cu modul cum i s-a calculat cota de contributie la cheltuielile asociatiei ce ... (vezi toată discuția)