avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calitate procesuala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calitate procesuala

Cum poate afla instanta ca paratul pesoana juridica are sau nu capacitate procesuala de folosinta?daca paratul se prezinta la proces si participa activ?
Cel mai recent răspuns: aser , utilizator 17:20, 6 Mai 2011
Cadrul procesual nu a fost respectat( in cunostinta de eroarea comisa de mine) de catre primarie,participind la proces,cerind continuarea procesului solicitind apel si numai la recurs invocind legea 215
Exceptia lipsei de calitate procesuala este o exceptie absoluta care poate fi invocata in orice moment al unui proces, chiar si in recurs.Ea poate fi invocata si de instanta, din oficiu, si bine inteles de partea interesata.
daca nu ai calitate procesuala si nu invoci exceptia lipsei calitatii procesuale nu incalci legea ?! participind la procese? va rog raspuns
in mod sigur instanta din oficiu va pune in discutie exceptia lipsei calitatii procesuale a paratei.
Cum am scris mai sus ,primele 2 Instante,la fonnd si la apel ,nu au pus in discutie exceptia lipsei calitatii procesuale a paratei,primaria ;ba mai mult,am mai avut un proces in care am cerut ca primaria sa emita Dispozitia ( dispozitie ,care fiind gresita, este cauza procesului actual) si primaria, ca parata, n-a invocat exceptia lipsei calitatii procesuale .Rezulta ca primaria invoca exceptia lipsei calitatii procesuale numai uneori, dupa bunul ei plac.Nu cred ca incalca legea ci ca sunt doua legi care-,i permite acest comportament dublu.Ce parere aveti dv. ca specialisti in legi ?

Alte discuții în legătură

Rolul activ al instantei lotuss lotuss In ce art. se prevede ca instanta in virtutea rolului sau activ ar trebui sa puna in discutia partilor capacitatea lor procesuala ? (vezi toată discuția)
Exceptie ovidiu7 ovidiu7 doresc sa aflu ce inseamna fiecare -exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,si -exceptia lipsei calitatii procesuale pasive Ele se suprapun ... (vezi toată discuția)
Invocarea exceptiei la recurs aser aser La recurs Primaria, ca parata, invoca exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,dar -am avut primul proces cu Primaria, in care am solicitat ca ... (vezi toată discuția)